Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Elvarrják a Globex-szálakat

Sopron közgyűlése igent mondott csütörtöki zárt ajtók mögött folytatott tárgyalásán a Domb Rt. megvásárlására. Ezzel a Globex-ügy reményeik szerinti utolsó szálát varrták el.
– Megvásároltuk a Hunguest Rt.-től a Domb Rt. részvényeit, annak érdekében, hogy a Globex-ügy összes szála el legyen végre varrva – tájékoztatta tegnap lapunkat dr. Gimesi Szabolcs polgármester, akitől megtudtuk: a százszázalékos soproni tulajdonba került, s a budapesti Hotel Rózsadomb tulajdonjogával rendelkező társaság, az RDMB Kft. jogelődje a Domb Rt. A részvénytársaságban lévő tulajdonjogát a Hunguest Rt. értékesíteni kívánta, s miután Sopron érdekei azt diktálták, hogy az rt. ne kerüljön idegen kezére, a város megvásárolta. (A polgármester hozzátette, a vételárat az üzleti titok miatt nem kívánja megnevezni.)
A Domb Rt. megvásárlása tehát elsősorban a jogbiztonság érdekében történt. Amennyiben Sopron perek elé néz a Globex-ügyből kifolyólag, a Domb Rt.-nek nagy szerepe lehet, hiszen a követelések nagy része ezt a társaságot érintheti. Ám az rt. csak részvényei erejéig felel, kártérítés esetén pedig részvényeivel fizet. Azok névértéke eléri a 170 millió forintot, piaci értékük viszont rendkívül alacsony.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld út a mentőállomásnak

Zöld utat kapott a soproni közgyűlésen az új mentőállomás, mely a kórház területén épülhet meg.… Tovább olvasom