Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Elvállalná a cége? Megjelent a fertőrákosi barlangszínház fejlesztési tendere

Nyílt közbeszerzést hirdetett a fertőrákosi barlangszínház nettó 450 millió forintra becsült fejlesztésére a soproni önkormányzat.

Nyílt közbeszerzést hirdetett a fertőrákosi barlangszínház nettó 450 millió forintra becsült fejlesztésére Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A becsült nettó fejlesztési érték öt tételből áll: színpad-világítási és hangtechnikai eszközökre 170 millió, színházgépészeti eszközökre 130 millió, székekre és egyéb bútorokra 113 millió, a tanösvény fénytechnikájára, az AV- és IT rendszerre 35 millió, a telefonközpontra pedig 2 millió forintot szánnak.

Az ajánlattételi határidő december 30. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy az ár 65-ös, a jótállás időtartama pedig 35-ös súlyszámmal szerepel az értékelésnél. A fertőrákosi barlangszínház és az annak helyet adó egykori kőfejtő turisztikai fejlesztése hivatalosan október 25-én, az alapkőletétellel indult el. A beruházás mintegy kétmillárd forintból valósul meg.

A projekt során korszerű felszereltségű színházat, valamint egy, a kőfejtő és környezete múltját bemutató témaparkot alakítanak ki. Emellett egy turisztikai információs pontot magában foglaló fogadóépületet is építenek. A fejlesztés költségeihez 317 millió forintos önrésszel járult hozzá Sopron önkormányzata, a fennmaradó 1,68 milliárd forintot uniós pályázaton nyerték el.

A Soproni Petőfi Színház korábban az MTI-vel azt közölte, hogy a társulat már készül a barlangszínház jövő nyári megnyitójára, amelyen Demcsák Ottó rendező-koreográfus Végtelen Európa című alkotását mutatják be.

A produkcióban a huszonötödik évforduló alkalmából új értelmezési keretbe helyezik a magyar-osztrák határon, Sopron mellett rendezett Páneurópai Pikniket, amely a vasfüggöny lebontásának egyik emblematikus pillanata volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó és kamion ütközött a 84-esen, Lövőnél

Baleset történt a lövői elágazásban szerda délelőtt. Lezárás nincs, útszűkületre kell számítani a… Tovább olvasom