Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Elvágta a kutyus hangszálait korábbi soproni gazdája

Szubotnik Mária egy gyönyörű kutyust szerzett, mindössze öt forintért. Eleinte örült is, hogy az új ebe nem veri fel a házát állandó ugatásával...

Aztán kiderült: Tinának elvágták a hangszálait. Egy ismert árverési oldalon talált rá Tinára, a tibeti terrierre gazdája, Szubotnik Mária. Tulajdonosa mindössze öt forintot kért és kapott érte - írja a borsonline.hu.

– Eleinte örültem, hogy nem ugatós a kis kutyus, de hamar kiderült a szomorú valóság. Ugyanis amikor csaholni szeretett volna, hörgött és közben fulladozott. Az állatorvos világosított fel arról, hogy Tinának elvágták a hangszálait – mesélte keserűen Marcsi.

Marcsinak azt mondta Tina (jobbra) előző gazdája, hogy a hangszálak elvágása humánusabb volt részéről, mintha elaltatta volna a tibeti terriert. Fotó: Erdélyi Eszkimó Péter
Marcsinak azt mondta Tina (jobbra) előző gazdája, hogy a hangszálak elvágása humánusabb volt részéről, mintha elaltatta volna a tibeti terriert. Fotó: Erdélyi Eszkimó Péter

A gazdit sokkolta a hír. Mint utóbb kiderült, Tina korábbi gazdája – egy kutyatenyésztéssel foglalkozó soproni nő – a szomszédok nyugalmára hivatkozva végeztette el az életveszélyes, hazánkban illegális műtétet.

– Feljelentettek, mert állandóan ugatott. Szerintem ez humánusabb megoldás, mintha elaltatom – érvelt Marcsinak a korábbi tulaj.

– Az orvosi vizsgálat alatt kiderült az is, hogy az operáció komplikációval járt. A terriernek a mai napig rendszeresen tisztítani kell a légútjait, hogy ne fulladjon meg – magyarázta.

Tina egyébként rendkívül derűs, játékos kis eb, aki képtelen létezni a gazdája nélkül, annyira ragaszkodik Marcsihoz. Utasításait többnyire végrehajtja, olykor felülbírálja, ha nem látja értelmét a feladatnak.

A teljes írás >>

Olvasóink írták

 • 10. csincsila 2012. február 27. 16:50
  „Igen is az állattartóknak joguk van tudni ki az a soproni "állatorvos"!!!!!!!”
 • 9. rotis 2012. február 26. 14:49
  „Tettek feljelentést?”
 • 8. Filtec 2012. február 26. 08:37
  „Ha elvennék az "állatorvos" engedélyét (ügyvédeknél van ilyen), akkor annak lenne visszatartó ereje a jövőre nézve.
  Ez is el lesz meszelve, az tuti.”
 • 7. nága 2012. február 24. 18:50
  „Itt feljelentést kell tenni hivatalból, ill. az Állatvédők, állatvédőrök részéről a volt "tulajdonos" ellen, akiből így simán kiszedhető lenne az "állatorvos" neve is. A két szót azért tettem idézőjelbe, mert egyik sem jogosult ezeknek az elnevezéseknek a viselésére. Mindkettő perverz, pénzéhes állatkínzó!!! Mindkettőjük azt érdemelné, amit a szerencsétlen állattal tett.”
 • 6. Filtec 2012. február 24. 18:35
  „ 
  Re: 5. Csibbbe 2012.02.24. 14:45

  Itt van a lényeg!
   

  Miért nem nyomozza ki a Kisalföld "tényfeltáró" riportere, hogy ki az az "állatorvos"?

  Miért nem nyomozza ki a rendőrség, hogy ki az az "állatorvos"?

  Jack Bauer (24. évad) 1 perc alatt megtudná a volt soproni tulajtól.
   ”
 • 5. Csibbbe 2012. február 24. 14:45
  „Nagyon érdekelne, hogy ki volt az az állatorvos, aki elvégezte a műtétet...
  Véleményem szerint az illető nem tenyésztő, csak egy utolsó szaporító :(”
 • 4. Trianon 2012. február 24. 12:24
  „Nagyon elszomorító, igaz elfogultan tudok csak nyilatkozni mivel mellettem is van egy jó barát, egy kutyus, de jelen esetben az elfogultság azt hiszem elnézhető. Egy kutyának többek között az az egyik ismertetőjele, hogy ugat sok semmit érő ember is ezt teszi mégsem vágják át a hangszálait bár utóbbiak az előző "gazdával" együtt megérdemelnék.
  Az meg egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogyan foglalkozhat kutyatenyésztéssel egy ilyen ember. Miután 5 azaz öt forintért adta tovább a már "humánusan" megnyomorított szegény kutyát, gondolom mert a nyakán maradt és nagyobb pénzt már nem tudott belőle " csinálni, ezt a baromi nagy gesztust vajon miért nem tette meg mielőtt megnémította szegény állatot. Mind " Olvasgató " mind " bogote " véleményével egyet értek, az a minimum, hogy felelősségre vonják.
  Továbbá ha rendelkezik bármilyen tenyésztési engedéllyel azt visszavonni és felül vizsgáltatni az eddigi tevékenységét, ki tudja mennyi kutyával " humánuskodott " az az idióta barom állat. Remélem sok örömet okoz Tina kutyus Marcsinak és hosszú időn keresztül hű társai lesznek egymásnak. Kedves Marcsi örülök, hogy Tinát megmentette és most már jó helyen van.”
 • 3. Tündenéne 2012. február 24. 12:24
  „Persze ebből se lesz semmilyen ügy, majd max kap egy kis pénzbírságot arra hivatkozva, hogy hiába az állatvédelmi törvény, hazánkban még soha senkit nem ítéltek letöltendő szabadságvesztésre állatkínzásért. Bárcsak bírónak mentem volna! Én biztos hogy ítélnék ilyet, hiszen csak egyszer kell elkezdeni...”
 • 2. bogote 2012. február 24. 11:14
  „A korábbi tulajon végeznék ilyen műtétet. Némely ember állatabb az álllatnál!”
 • 1. Olvasgató 2012. február 24. 11:08
  „Remélem a gazdi vagy az állatorvos tett feljelentés, ha már hazánkban illegális ez a fajta műtét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hídelemeket vitt, de most tanulnak a SOPRON-on

A SOPRON - becenevén Zuhatagi Tigris - nevű vontatóhajón jelenleg a leendő matrózok gyakorlatoznak… Tovább olvasom