Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Elutasították a panaszokat

Sopron - Egyelőre nem épülhet meg a helikopterleszálló és nem kezdődhet meg a Russ-villa felújítása sem.

Az önkormányzat panaszait elutasította a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A soproni önkormányzat két, korábban elutasított pályázat ügyében is fellebbezést nyújtott be. Az egyik döntés a kórházat érintette. Az Erzsébet-kórházzal közösen adtak be pályázatot a sürgősségi betegellátás fejlesztésének támogatására, többek között helikopter-leszállóhely és a gyermek sürgősségi osztály kialakítására a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében. A pályázatot korábban azzal az indokkal utasították el, hogy az a bizottság szerint építészeti szempontból értékelhetetlen, a gyermek intenzív részleg pedig nem támogatható.

Orvosszakmai szempontból viszont maximális pontszámot kapott Sopron, ami alapján nehezen képzelhető el az értékelhetetlen műszaki tartalom. Ezért is nyújtott be panaszt az önkormányzat. Még régebben húzódik az Agora-pályázat ügye. Az önkormányzat azt tervezte, hogy a Russ-villában multifunkciós közösségi központot alakít ki. A beruházáshoz 1,3 milliárd forintos támogatást reméltek a pályázaton, de Sopron nem került be a támogatott városok közé. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által felállított bírálóbizottság a projekttervet elutasította, mivel az nem érte el a támogatáshoz szükséges ponthatárt. Az önkormányzat év elején fellebbezett, mondván, nem a kiírás szabályainak megfelelően hoztak döntést.

– A helikopterleszálló pályázatával kapcsolatban azt a választ kapta az önkormányzat, hogy a bírálók fenntartják korábbi álláspontjukat, így a panaszt elutasították – tudatta Kuslics Balázs, az önkormányzat sajtószóvivője. – Jelezték viszont, hogy lesz egy újabb kiírás. Így még nem mondtunk le róla. A Russ-villa esetében is megérkezett az elutasítás.

A pályázat az ismételt eljárás során sem kapta meg a szükséges pontszámot, sőt, még kevesebbre értékelték. Az elutasítás valódi oka az lehet, hogy az uniós forráshoz szükséges önrész nem áll a kormány rendelkezésére. Várhatóan ismét fellebbezni fogunk.

Olvasóink írták

 • 5. Beaubo 2009. október 31. 20:07
  „Itt megint látjuk, hová vezet a FIDESZ-MSZP hábórú: az egyik se támogat a másik, nem jutnak ellöre a projektek, nem támogatják a pályázatok, gyengül a gazdaság, szomorú a nép, irigyek egymásra, lenézik a kisebbségek és a külfödiek, fellendülésben a nacionalizmus stb..... ez a mai Magyarország sajnos! Európai ország? Inkább Dél-Amerika és Afrika között...”
 • 4. Hozzászóló 2009. október 28. 14:38
  „Kedves Tancs! Ugyan nem volt időm kimazsolázgatni, hogy a nyertes városok közül melyikben milyen színű a vezetés, de meglehetősen kíváncsi lennék. A mi régiónkban pl. Szombathely nyert, ami piros. Biztos csak véletlen. Ugyanakkor pedig tanulni kell a kudarcból is, esetleg meg kell nézni, hogy milyen pályázatot raktak össze a nyertesek, hátha van mit elsajátítani.”
 • 3. TancsKaszabell 2009. október 28. 08:57
  „Nem igen örvendezek!
  Most sajnos nem nyertük el a támogatást,bár értelmes támogatásra méltó közösségi célokat jelöltünk meg. De hát a pályázatok sajátossága, hogy azon nyerni és veszíteni is lehet és az is biztos, hogy mások így nyertek, és azok sem idegenek, hanem hazánk lakói! Ők pedig most örvendeznek. Gratulálok a sikerükhöz!
  Ilyen egyszerű ez!
  Meg hát úgy is fellebbezni fogunk. Jó! Tegyék meg, hátha sikerül.
  De ezt a békétlen vádaskodásokkal teli reklamálást, az ezeket követő propaganda célú bejelentéseket, ,,érveket" a sikertelen pályázatokra, mint reakciót nem támogatom, az szerintem teljességgel tisztességtelen és ráadásul kontra produktív is lehet....

  Terveink mögötti közös kiállásunk akadályát jelentették, eddig szinte minden esetben!
  Ebből a város Fideszes vezetésű önkormányzata úgy tűnik nem tanult semmit!

  Ezért tehát előrebocsájtom, hogy minden fideszes önkormányzati illetékes,-ahogy szokták, szépen sorban-,nyilatkozatának politikuma a kormány az MSZP elleni gyalázkodás lesz, mert ezt várják tőlük el a pártvezetőik, szájjártató és szoknyás bohócaik!
  Az hogy a vezér mit is vár el.......................hát az még a számukra is talány lehet, és ha nem vigyáznak, hát akár fel is oszlathatják őket mint egri csapatot, valamilyen képzeletbeli elnökségi ülés döntése alapján, mint egykor a jegyzőkönyv nélküli Minisztertanácsokon, vagy tokaji valamilyen tanácskozáson, ami nem is az volt, begyakorolták.....
  Igen,bizony ők eddig ezt az elvárást hű pártkatonához méltó színvonalon és módon teljesítették,mint Pelikán elvtárs a Tanú című korrajzban. Egyre több hasonlóság fedezhető fel az ellenzék politikai cselekedeteiben és céljaiban is. A személyzeti munkájuk ....hát az is az ötvenes éveket idézi fel.

  Bőven folyik a választási harc, és igen, mondhatná bárki, hogy ez a jóslat is oda tartozik. Igen, oda tartozik, de sietek hozzátenni, hogy már ezt megelőzően úgy nyolc éve tapasztalhatjuk az ellenzék ilyen magatartását magunk is, néhány éve a városban is közvetlenül a bőrünket de a jövőnket még inkább veszélyeztető módon. Sokszor nem is értettem, hogy miért érzem úgy, hogy az egész ország az ellenfelük?
  Bár azt ugye tudjuk, hogy ,,a haza nem lehet ellenzékben...."

  Akinek erre vonatkozóan kétségei vannak, azoknak javaslom, hogy néhány korábbi nyilatkozatsort olvassanak el újra.

  Ezért felszólítom a város tisztelt polgármesterét, hogy ezt a gyalázkodó locsogást fejezzék be!
  Felejtsék el a pártérdekeket és közösen képviseljék a város lakóinak érdekeit!
  Talán együtt előbbre jutunk!”
 • 2. Intel 2009. október 27. 17:39
  „Na csütörtökön nézzék meg a Fidesz kommandó mit nyilatkozik...”
 • 1. naplopo 2009. október 27. 14:18
  „Pedig szép volt a Zeneiskola épülete.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs, aki helyreállítsa az árkot

Július óta nincs helyreállítva Sopronkövesden a nagy esőzés miatt sebtében kimélyített árok. Tovább olvasom