Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Elutasított kézfogás

Sopron – Jóhiszeműen hajtottam be autómmal az egyik soproni szolgáltató cég udvarára. Az egyik üres, jelzés nélküli helyre álltam be, mivel az utcán egyáltalán nem volt szabad hely – kezdte sérelmét a soproni hölgy. Mintegy fél óra múlva mentem vissza az autómhoz, de nem tudtam kihajtani, ebben megakadályozott egy másik kocsi.
A portástól megtudtam, pont a vezérigazgatói parkolóhelyet foglaltam el. Telefonon kértem a titkárságot – bocsánatot kérve és ecsetelve a helyzetet –, hogy a vezérigazgató szíveskedjék szabaddá tenni elmenetelemet, de azt a választ kaptam, a főnök nem ér rá. Fél órát kellett várnom. Amikor végre személyesen tisztázhattam előtte a helyzetet, elnézést és bocsánatot kérve, ő csak annyit mondott, ez magánterület. „Magánterület? Egy szolgáltató cég nagy, üres helyekkel rendelkező udvara? Ahová még ki sem rakták a táblát, behajtani tilos, s ahová az emberek ügyeiket intézni jönnek?" Ellenvetésemre csak azt hajtogatta, itt nem szabad idegeneknek parkolni. Amikor végül odébb hajtott a kocsival, odamentem a vezérigazgatóhoz, még egyszer is bocsánatot kértem, s hogy ne váljunk el haraggal, kezet nyújtottam. Ő nem fogadta el ezt a gesztust, amin nagyon megütköztem: megalázott, pedig végül is csak az ügyemet intéztem náluk. Egy kérdés azóta is motoszkál bennem: egy vezérigazgató hogyan viselkedhet így egy jóhiszemű fogyasztóval?

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. aTibi 2009. február 02. 13:19
  „Emberbőrbe bújt élőlény!

  Mint a kormány és sleppje!
  Elkel zavarni az összes, komcsi-zsidó förmedvényt!

  Magyar ember ilyen viselkedésre képtelen lenne!”
 • 21. thurvj97 2009. február 02. 07:48
  „Itt több ember is hibázott. Bármelyik cégnél előfordulhatott volna hasonló eset.Persze van ellenpélda. Schwechati reptéren fizetőparkolóban rosszhelyre álltam, a bérlő mögém állt kocsijával és elutazott Braziliába. A parkőr kocsiba ült és elnyomta a tolatás utjába álló kocsit.Ennyi. Ott így történnek a dolgok. Persze ott emberek élnek.Jószándékú emberek. Így is lehet!A konkrét ügyben ibázott a portás, természetesen az udvarra behajtó hölgy is.Bizonyára valami jelezte, hogy vállalati kocsik parkolójáról van szó. A vezérigazgató magatartására azonban nincs magyarázat, meg munkatársai meghunyászkodására sincs. Azt mondják tanult embertől elvárható a normális viselkedés. Pedig ez nemis az iskolázottság kérdése. Úgy simán bennünk kellene lenni. Persze, ha nagy a mellény,az más!”
 • 20. szépjóreggelt 2009. február 01. 20:41
  „Yello!

  köszi, bocsánat elbambultam...

  na akkor tényleg csak annyit, hogy persze, hogy olyan szolgáltató, ami kötelezően választandó....”
 • 19. yello 2009. január 31. 19:08
  „14. orkodo és 18. szépjóreggelt:
  már elárultam a 11. kommentben!
  Hegedűs a háztetőn...”
 • 18. szépjóreggelt 2009. január 31. 12:38
  „Szerintem simán el kellene árulni, hogy melyik szolgáltató cégről is van szó. Én legalább is kíváncsi vagyok rá.
  Vannak szolgálatatások, ahol még tudunk szolgáltatót választani. Gondolom ez nem olyan volt, azért engedi meg magának ezt a viselkedést.”
 • 17. Fedayn 2009. január 31. 11:42
  „Ébredjetek már fel!Erkölcsi és morális válságban a társadalom!Liberális szenny mérgezi a mindennapjainkat,viselkedésünket,életvitelünket!Ebben az ultraliberalista ellenszélben minden jó érzésű ember próbáljon meg ember maradni!”
 • 16. Lobbo71 2009. január 31. 10:48
  „Miután tilos úgy parkolni, hogy a másik autó ne tudjon elmenni, rendőrt kellett volna hívni.”
 • 15. zoltanz 2009. január 31. 09:19
  „Az igazgató esetében a viselkedészavar egyfajta megnyilvánulásával állunk szemben. Mert ez az igazgató valahol a lelke mélyén TUDJA, HOGY EGY SENKI. És kompenzál. Úgy tesz, mintha egy nagy ember lenne. Úgy, hogy másokon átgázol, másokat letapos. Ha jól belegondolok, nyomorult egy élete lehet, hisz nap-mint nap kizárólag önmagának akarja igazolni hogy ő egy NAGY EMBER, a környezete pedig pontosan tudja róla hogy csak egy kisebbségi érzéstől szenvedő genetikailag jellemtelen hulladék.”
 • 14. orkodo 2009. január 31. 08:58
  „Melyik cég kőparaszt igazgatója volt az, aki azthitte hogy az ő seggéből tört elő a fény? Ez ilyen fejét addig ütném, míg nem lilulna..”
 • 13. k 2009. január 30. 16:09
  „Azért mert valaki igazgató nem jelenti azt hogy intelligens ember.
  10. Judytka igazad van.”
 • 12. SPAN 2009. január 30. 14:58
  „Addig amíg nem az én vezérem,nekem csak 1 tapló a sok pökhendi kivagyiságtól duzzadó öntelt semmihez nem értő ember közüll.
  Mikor veszik már észre magukat az ilyenek?
  Mert előfordúlhat hogy holnap épp a hölgynél fog kilincselni és pitizni elsőbbségért egy másik irodában.
  Nekem nem az első vezér lett volna akit elküldök melegebre.Pláne ha úgy teszek mint aki nem is tudja ki ő.
  A vezér mondjon LE.!!”
 • 11. yello 2009. január 30. 14:03
  „Ne kerteljünk már gyerekek, a Vízmű vezérigazgatójáról van szó, akinek viselkedését a munkatársai is mérhetetlenül szégyellik...

  Portás nénit/bácsit nem rúgta még ki a vezér, mert merészelte beengedni a hölgyet? engem még gyalog is megállít mindig a portás, pedig évtizede járok oda ügyeit intézni.
  Qrva jó dolga lehet ennek a vezérnek, ha egy akkora hodály udvaron nem tud máshol megállni és ez a legnagyobb problémája!!”
 • 10. Judytka 2009. január 30. 10:42
  „Tipikus bunkó!!!
  A vezérigazgatói bársonyszékkel nem osztanak műveltséget..”
 • 9. Telepathia 2009. január 30. 09:19
  „Uninteligens volt az ügyvezető igazgató- Ennyi!”
 • 8. Kiskovács 2009. január 30. 06:19
  „Lépjen már túl a történteken!!!! Minek hiányolja ilyen ember kézfogását?
  Bolhából elefántot?Minek? Felejtse el !”
 • 7. Egysoproni 2009. január 29. 22:32
  „Soproni szolgáltató cég udvara...
  Ünkormányzati vagy állami cég? Ez esetben az nem közterületnek minősül jogi értelemben? Ha magáncég volt akkor biza valóban magánterület ami a kerítésen/kapun belűl van. Ja és csak fél óra múlva tud arréb menni a kocsival? Ez nem személyi szabadság korlátozása?”
 • 6. Goldmund 2009. január 29. 22:00
  „Tisztelem a hölgy jóindulatát és nyugalmát.
  Ha én azt a választ kapom, hogy a vezér nem ér rá odébbállni a kocsival és mást sem küld le, hogy 5 métert arrébb menjen, akkor valószínűleg visszaülök a kocsiba és elkezdem nyomni a dudát. Ha félóra múlva ér rá a vezér, fél órán át szólni fog a duda. Hallgassa az egész vállalat!”
 • 5. Jay80 2009. január 29. 21:03
  „Hölgyem.
  Küldje hozzám, majd én elbeszélgetek vele:)”
 • 4. soproni 2009. január 29. 19:56
  „A vezérigazgató "úr" büszke lehet a bemutatkozására!Tipikus pökhendi,nagyképű,magát másoknál többre tartó egyén lehet.Nem hiszem,hogy nagyon kedvelhetik a beosztottjai! A hölgy helyében lehet,hogy én rendőrt hívtam volna,mert szabálytalanságra mások tájékozatlansága nem adhat okot!Sajnos vannak ennél rosszabbak is,akik a házuk előtti közterületen parkoló autók kerekeit kivagdossák,a karosszériát megrongálják,annak ellenére,hogy a parkolást nem tiltja semmi.”
 • 3. Freddy01 2009. január 29. 19:12
  „Úgy örülök, hogy nem én kerültem ebbe a helyzetbe. Mert megint csak szaporodtak volna a problémáim. Igy is van elég. Mert sajna az az igazság, hogy én pofán vágtam volna a vezér "urat"....”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klub a bankároknak

Sopron - A kereskedelmi és iparkamara bankárklubot alapít Sopronban. Az ötletgazdák nem titkolt… Tovább olvasom