Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Elüldözte a rablót az idős pár

Brutálisan támadt egy símaszkos férfi egy idős házaspárra Balfon, hogy kifossza őket, de a pár ellenállt.
Brutálisan támadt egy símaszkos férfi egy idős házaspárra Balfon, hogy kifossza őket, de ellenálltak, s végül elüldözték a tettest. A rendőrség elfogta a többszörösen büntetett előéletű férfit.

– Nézze meg a kezünket, a vállunkat, kék-zöld és véraláfutásos, mert a betörő nem kímélt bennünket, fahusánggal támadt ránk, ütött és vert – fogott történetük elbeszélésébe M. E.-né.

Az ajtó mögül ugrott elő

– A kora esti órákban 85 éves férjem már lefeküdt pihenni, jómagam lángos készítéséhez fogtam a nyárikonyhában és néztem a tévét. Nem sokkal később gyanús mocorgást hallottam a lakásból. Azt hittem, nincs jól a férjem. Mivel szólításomra válasz nem érkezett, gondoltam, megnézem, mi a baj. Alighogy az egyik belső szobába értem, az ajtó mögül valaki előugrott. Elkapta a hajamat, s egy nagy fahusánggal verni kezdett. Záporoztak rám az ütések, kezemmel, karommal próbáltam védekezni. Kiabáltam, hogy nyugdíjasok vagyunk, nincsenek értékeink, hagyjon bennünket békén, de a símaszkos férfi csak ütött.
Egyik kezemet sikerült végre kiszabadítanom, s lerántottam a maszkot. Akkor már tudtam, ki a tettes. A férfit látásból ismertük: amikor fát vettünk a második szomszédtól, ő is felajánlotta, hogy szívesen segít a berakásnál. Meg is fizettük a munkáját.

„ Lődd le, lődd le!"

– Aztán megjelent a férjem is, és megpróbálta szegény lefogni a betörő kezét – folytatta az asszony.
– De ő csak csapkodott összevissza a husánggal, s leginkább a fejünkre akart csapásokat mérni. Percekig tartott a dulakodás, majd egyszer csak eszembe jutott: a brutális támadót egyszerűen meg kell félemlíteni. Felkiáltottam: „Kapd elő a puskát, és lődd le a gazembert!" Ez hatott, mert a férfi az értékek összegyűjtésére hozott zsákot és a husángot otthagyva hanyatt-homlok menekülni kezdett. Alighanem kerítésünk egy rossz szakaszán át juthatott be és ki. Nagyon zaklatott állapotba kerültünk, egész éjjel nem aludtunk.

Körözött személy volt

A rendőrök gyors és eredményes munkával még aznap este elfogták a gyanúsítottat, egy 49 éves helybéli férfit. Reinhoffer Csaba alezredestől, a soproni kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől a Kisalföld megtudta: a többszörösen büntetett előéletű férfit a bűncselekmény idején a megyei bíróság büntetés-végrehajtási csoportja körözte, mivel nem vonult be legutóbbi, jogerős büntetésének letöltésére. A rendőrkapitányság kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmilliós műszert kapott a kórház

A soproni Erzsébet-oktatókórház nőgyógyászata és urológiai osztálya húszmilliós orvosi berendezéssel… Tovább olvasom