Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Elszökött egy bika

Rakodás közben elszabadult egy bika a soproni vágóhídról tegnap délelőtt. Kalandozása során szerencsére senki sem sérült meg. Több kilométeres hajsza után aztán végre sikerült visszaterelni és sorsát nem kerülhette el.
Nem kis riadalmat okozott tegnap délelőtt a városba bevezető négysávos úton az a bika, amelyik a soproni vágóhídról szabadult el. Szemtanúk szerint eljutott a Tesco Áruház környékére, majd a Tunhardtmajornál ügetett ki a főútra, az autósok döbbenetére. Végül megunhatta, hogy állandó veszélyben van, mert az Agip benzinkút környékén visszatért a gyalogosútra. Önkéntes szabadsága azonban a vasúti híd előtt véget ért, mert a vágóhíd munkatársainak sikerült beterelniük a cég udvarára.
A bikakaland így szerencsés véget ért.

A helyszínre kiérkező rendőröknek és tűzoltóknak sem akadt dolguk. A vágóhídon szerettük volna megtudni, mi történt pontosan. Először a porta biztonsági hölgyei megpróbáltak segíteni, hogy legalább telefonon kapcsolatba léphessünk egy felelős vezetővel, másodszori érdeklődésünkre azonban már a vaskaput sem nyitották ki. Egy általuk meg nem nevezett vezető viszont azt üzente: „köszönik az aggódást, de nem nyilatkoznak"...

A Soproni Rendőrkapitányságon érdeklődésünkre elmondták, az ilyen esetek a közúti veszélyeztetés kategóriájába tartoznak. A közrendvédelmi osztály munkatársainak ilyenkor az a feladatuk, hogy minimumra csökkentsék a veszély lehetőségét, eltereljék (vagy megállítsák) a forgalmat és a gyalogosokat. Abban az esetben, ha megállapítható a felelősség, eljárást is kezdeményezhetnek ismert vagy ismeretlen tettes ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat betörés december eleje óta – egy kaptafára

Hat lakásbetörés történt december eleje óta Sopronban. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket,… Tovább olvasom