Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Elszármazottak találkozója Répcevisen

Répcevis - Nyolcvan éve egyesült a két falu, Nemesvis és Káptalanvis, s megszületett az új község: Répcevis. Erre is emlékeznek az elszármazottak vasárnapi találkozóján.
Kétszázhárom meghívót postázott a répcevisi önkormányzat az ország különböző pontjaira, hogy vasárnap az elszármazottakkal együtt ünnepelhessék falujuk születésnapját. A most 392 lelket számláló Répcevis 1928-ban Nemesvis és Káptalanvis egyesítéséből „született”. A vasárnapi programsorozat 9.30 órakor szentmisével kezdődik, majd az egykori bírók sírjait koszorúzzák meg. A faluegyesítés emlékére felállított keresztet 14.30 órakor litánia keretében áldja meg Marics István plébános, majd R. Szabó Lajos eleveníti fel az egyesítés körülményeit. Az elszármazottak találkozója 15.15 órakor kezdődik Kovács István polgármester köszöntőjével. Műsort adnak a helyi gyerekek, Finta Mihály pedig a Répcevis története című könyvét mutatja be.

Olvasóink írták

  • 1. pintert 2008. július 05. 12:44
    „A találkozóról egy kis írás olvasható itt: http://repcevis.network.hu/post/repcevis__nyolcvan_eve_egyesult_a_ket_falu_nemesvis_es_kaptalanvis
    képes összefoglaló pedig itt: http://repcevis.network.hu/pictures/album/14429/repcevis__nyolcvan_eve”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés Sopronban: összevonás, laktanya, nemzetbiztonság

Sopron - Véget ért a soproni közgyűlés. Délelőtt a laktanyáról vitáztak, majd intézményvezetőket… Tovább olvasom