Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Elsöprő szocialista győzelem

– Végre szocialista polgármestere lesz Sopronnak! – ez a mondat többször is elhangzott vasárnap este az MSZP Magyar utcai székházában.
Soproni kékfrankos, pogácsa, gusztusos szendvicsek és izgalomtól egymás szavába vágó férfiak és nők csoportjai – ezt a képet nyújtotta vasárnap este a szocialisták főhadiszállása. Az egyik falra kivetített internetes oldalon követhették nyomon a baloldal drukkerei és maguk a jelöltek is a szavazatok alakulását, szemközt pedig a tévé ontotta magából a választási információkat.

– Vezetünk az ötösben! – kiált valaki balról, mire örömujjongás a válasz a terem minden zugából. A tekintetek a falra szegeződnek, aztán újra folytatódik a csoportok esélylatolgatása.
– Azért látok itt egy-két ide nem illő arcot – súgja szomszédjának egyikük, de mindketten csak legyintenek. A jó kedvet itt és most semmi sem ronthatja el. Újabb örömhullám hangjai töltik meg a termet. A volt és a reménybeli képviselők együtt számolnak: vezetünk itt is, vezetünk ott is...
A legerősebbnek vélt ellenfelek az internetes táblázat szerint lemaradnak az MSZP jelöltjei mögött. Ünnepelnek a szocialisták... Megérkezik polgármesterként adott első interjúráról Walter Dezső is. Körülveszik gratulációkkal, vállveregetésekkel, sőt, egyesek tanácsokkal is... Előkerül egy pezsgősüveg. Ünnep kint is, bent is, Walter Dezsővel az élén ugyanis este tíz után a többség a Fő térre indul. Bár a város csendes – a választók vagy alszanak már, vagy a tévék előtt ülnek –, a győztesek a SZDSZ-esekkel randevúznak a város szívében – és koccintanak a sikerre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehéredő feketemunka

A legális munkalehetőségek számának emelkedésével, ha nem is arányosan, de – a szakemberek… Tovább olvasom