Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Első nap az iskolában - ˝Éjszaka nem aludtam, úgy vártam a reggelt!˝

Soproni első osztályos tanulók mesélnek arról, milyen volt az első napjuk az iskolában: jó!

  
Nagyon jó volt! Vártuk már, hogy elkezdődjön az iskola. Holnap reggel ismét jönni fogunk - örvendezett boldogan Táncsics Réka, Simon Lívia és Gálos Máté, amikor hétfőn délután azt kérdeztük tőlük: milyen volt az első nap az iskolában.

- Egész éjszaka nem aludtam, úgy vártam már, hogy reggel legyen - mesélte Réka.

Táncsics Réka, Simon Lívia ás Gálos Mihály
Táncsics Réka, Simon Lívia ás Gálos Máté

Máté pedig a becsengetés előtt és után is az óvodára gondolt. Az óvó nénire, az ovis társaira, a játékokra. Ott más volt, mint itt az iskolában.

Lívia azonban - kicsit félénken - így szólt:  - Már elfelejtettem az óvodát, itt jobb.

Igaz, ma még kevés órájuk volt, de már előkerültek a füzetek, a tanszerek is.
A tízórai is ízlett nagyon - mondják egyszerre.

- Nagyon jó volt, amikor körbejártuk az iskolát - ezt már Lívia mondja. Azt pedig ugyancsak mind a hárman egyszerre említik, hogy láttak egy óriási meztelencsigát is. No, az volt a legrosszabb.

Az első lépések egy nagy lépcsőn
Az első lépések egy nagy lépcsőn

Az első napon jutott idő a "lazításra is", mesevárast játszottak a gyerekek.

Ennek a játéknak a lényege, hogy mindenféle helyzetet kitaláltak, amelybe a kis tanulók beleképzelték magukat. Ilyen volt, amikor egy csíkon kellett végigmenni, mintha a magasban kifeszített kötélen járnának. Leesni nem szabad, mert a mélyben krokodilok tanyáznak.

Csakúgy, mint országszerte, itt, a harminckét fős 1. D-ben ismerkedéssel telt a nap. A tanulók nagyon jól viselkedtek, ugyanis senki sem kapott még fekete pontot. A jól teljesítők majd sok-sok piros pontot rajzolhatnak be a füzetükbe, s lázasan gyűjthetik a csillagokat is.

A kisdiákokra hosszú, tanulással teli napok várnak, egészen pontosan még 180. A tanítási nap pedig egy részüknek négy óráig tart. Cserébe az év végére megtanulnak majd olvasni. S így akár ezt a cikket is megnézhetik majd...

Gálos Mihály, Simon Lívia és Táncsics Réka. A hátsó sorban az anyukák: Gálosné Vargyas Márta, dr. Méri Edina, Táncsics Szabolcsné. Fotók: Magasi
Gálos Máté, Simon Lívia és Táncsics Réka. A hátsó sorban az anyukák: Gálosné Vargyas Márta, dr. Méri Edina, Táncsics Szabolcsné. Fotók: Magasi

Végezetül megtudtuk azt is, hogy ki mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Réka lovardász, fogorvos, Lívia kisállatgondozó, Máté állatorvos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbe tükörben a Széna tér

Rendhagyó Széna tér címmel Szénási Ferenc karikaturista kiállítása nyílt meg a Soproni Petőfi… Tovább olvasom