Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Első kapavágás a Julianeumnál

Új épületszárnnyal gazdagodik a Szent Margit-plébánia, a Julianeum. A munkálatok első, ünnepélyes kapavágását pünkösdhétfőn, a plébánia családi napja alkalmából rendezték. A megvalósítás 305 millió forintba kerül.
Az Árpád-házi Szent Margit-templom (Julianeum) mögötti területen – a tervezett bővítés helyén – a pünkösdhétfői szabadtéri szentmisét és a templom kórusa műsorát követően ünnepélyes kapavágással kezdték meg az új épületszárny építését.

– A Julianeumban esküdtem örök hűséget a férjemnek 1970-ben, így igen szép emlék fűződik e kis templomhoz – mondta Horváth Józsefné. – A fiunk is idejárt hittanra. Örülök, hogy kibővítik a templomot, nagyon jó, szeretetteli lelki közösséget alkotnak az itteni hívek.

– A családi nap és a kapavágás miatt jöttünk a Julianeumba, egyébként a Szentlélek- vagy a Szent Mihály-templomba járunk misére. Örülök, hogy a Lövérek szép környezetében nagyobbá válik a templom – tette hozzá Dubicsné Csay Judit tanár.

A férje, Dubics Zoltán – aki a beruházás kivitelező cégének a művezetője – elmondta, még a héten hozzáfognak a munkához. Az ideiglenes építési utat már létrehozták a Panoráma útról. A földmunkák mintegy másfél hónapig tartanak. A tervek szerint az épületszárny jövő augusztusig elkészül.

– A közgyűlés húszmillió forinttal támogatja a beruházást – nyilatkozta Fodor Tamás polgármester. – Többszörösen „kinőtte" magát a Julianeum, hiszen 1945-ben ideiglenes megoldásként szentelték fel templomnak a villát. Az új liturgikus tér kialakításával a Lövérekhez illő, végleges templom válik belőle.

Az ünnepélyes kapavágást Bognár István plébános végezte el a hívek közös imái, énekei és a Szent Margit-himnusz közepette. Az atya által használt kapa nyelén a templomépítő ima egy sora is olvasható volt, hogy lélekben és anyagi bőségben is tovább gazdagodjon a Lövérekben és annak környékén a templomépítő kedv: „…semmilyen erőfeszítésünkben nem hagysz minket magunkra…" – Isten szent templomai ti vagytok. Amikor templomot építünk, a miénket is építjük – utalt a plébános a lelki közösség és a hívő egyén erejére.
Bognár István jelképes kapavágással indította el a Julianeum templombővítési munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi kerékpártúra ajándékokkal

Jó időt „rendelt" május 26-ra Borossay György, a huszonkettedik vas-villá’-s… Tovább olvasom