Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Előzzük meg a betörést!

A betörések megelőzésének fontosságára hívja fel a lakosság figyelmét a Soproni Rendőrkapitányság. Hasznos tanácsok.

A rendőröségen szt javasolják, hogy a lépcsőházak ajtaját mindig zárjuk, s ha idegen érkezik, csak kellő indok és igazolás alapján nyissunk előtte ajtót.

Legyünk bizalmatlanok a magát vízóra leolvasónak, a nyugdíjfolyósító szakemberének, önkormányzati vagy egészségügyi hivatal alkalmazottjának kiadó személyekkel, továbbá más, hihető indokkal a lépcsőházba bejutni akaróval szemben.

A biztonság érdekében szereltessünk fel minősített, több ponton záródó biztonsági zárat a bejárati ajtóra. Az ajtó síkjából kiálló hengerzár nem nyújt kellő védelmet, az ajtó másodpercek alatt kinyitható. A hengerzárat kívülről zárcímke-védő lemezzel (cilinderrel) lássuk el.

A földszinti lakások nyílászáróinak megfelelő biztonságát fokozottan tartsuk szem előtt. Teraszajtót, ablakot bukóra se hagyjunk nyitva sem éjjel, sem amikor nem tartózkodunk otthon. Ne legyünk jóhiszeműek az árusok iránt, s végképp ne engedjük be őket a lépcsőházba vagy a lakásba.

A tettesek elfogásának segítése érdekében a rendőrség kéri a lakosságot, fokozottan figyeljék lakókörnyezetük, illetve szomszédjaik gyanús látogatóit a betörések megelőzése érdekében.

Ha ilyen személyt - vagy a környezetét gyalogosan, netán álló, illetve lassan haladó járműből fürkésző idegent - látunk, figyeljük meg az illetőt a későbbi személyleírás érdekében.
Írják fel a jármű rendszámát is, s jelezzük a soproni kapitányság 99/311-234-es, vagy az ingyenesen hívható 107-es segélyhívószámán.

A rendőrségen tanácsolják, hogy ne tartsanak otthon nagyobb összegű készpénzt, értékpapírt, hisz a besurranó tolvajok - a tapasztalatok szerint - a biztonságosnak tűnő összes lehetséges rejtekhelyet ismerik.

A nyitóképen szereplő rajz illusztráció. Forrás: internet

Olvasóink írták

 • 6. atika61 2010. október 25. 14:58
  „Esetleg a 220?????
  Vagy alkalmazzuk a Finn példát!
  Ork jön, körülnéz, bepróbálkozik...............nagy durranás; Mert a tulaj figyelt. Persze mindezt a jogos magántulajdon védelme érdeképen, megtorló szankciók nélkül!!!”
 • 5. hoka66 2010. október 21. 22:40
  „Én a riasztóba hiszek. Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy hiába a otthonlévő szomszéd, mégis bejöttek a házba világos nappal!! http://radiosriasztok.hu/
  Hogy rohad...nak meg! A rendőr, azért jól rámélyesztett, mondván sajna elég gyakran visszatérnek. De milyen jó, hogy nem vacakoltam és riasztót rakattam be. Kb. két hétre rá a garázsba is bepróbálkoztak, de ott már hál istennek elvette a kedvüket a RIASZTÓ.”
 • 4. soproni 2010. október 21. 14:50
  „Előzzük meg a betörést! Szélcsengőt és virágcserepet minden ablakba :)Így is lehet:)”
 • 3. Csetneky 2010. október 20. 12:58
  „A legjobban úgy lehetne megelőzni a betöréseket, ha a jelenleg ismeretlen tettesként szabadlábon tevékenykedő betörőket a rendőrség elfogná és börtönbe kerülnének. Onnan ugyanis macerás kijárni betörni. Hasznos tanács: gyerünk sünök, dobjátok el a traffikat és futás a betörők után!”
 • 2. zotya975 2010. október 20. 05:49
  „Azt is leírhatnák hogy a törvények szerint mit tehet egy állampolgár, ha betörőr észlel a lakásában. Végülis nem is kell válaszolni, szinte semmit.”
 • 1. info2009* 2010. október 20. 12:45
  „Igen, jo lenne ezt elmagyarazni a tisztelt lakoknak. A foldszinten egy kozmetikus holgy lakik, aki ugy fogadja osztrak kuncsaftjait, hogy tarva-nyitva hagyja a kaput is es a lepcsohazi ajtot is. Persze biztos adozik is...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több autós is ütközött Sopronban

A Virágvölgyi úton kedden délelőtt két kisbusz próbált meg egymás mellett elhaladni. Egyikük a… Tovább olvasom