Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Előtérben a hazai trendek

Második alkalommal rendezik meg Sopronban, az MKB-arénában a Pannon Design lakberendezési kiállítást és vásárt. A belépés ezúttal ingyenes, a bútorokon kívül családi programokkal várják vasárnapig az érdeklődőket.
Megnyitotta kapuit pénteken a második Pannon Design Bútor- és Lakberendezési Kiállítás és Vásár az MKB-arénában. Tavalyhoz képest immár csaknem kétszer több, 64 kiállító várja kétezer négyzetméteren a látogatókat. A belépés ingyenes. – Hat megye tizenkét városának kis- és középvállalkozói mutatják be belsőépítészeti, lakberendezési és designtermékeiket – mondta el Pakainé dr. Kováts Judit, a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanszékvezető docense, szervező. – Idén a fő hangsúly a magyar design feltörekvő képviselőin van, akik körképet adnak a hazai trendekről, környezetünk minőségi kialakításának lehetőségeiről. Családi és gyermekprogramok széles kínálatával várjuk az érdeklődőket. A kicsiknek ma 15 órától aszfaltrajzversenyt tartunk, a szülőknek pedig tombolát rendezünk, ahol értékes nyeremények, wellnesshétvégék, kozmetikai csomagok és egy Sixay-designbútor talál gazdára. Délutánonként ingyenes lakberendezési és épületgépészeti tanácsadást tartunk. A vásár mindennap este hétig tart nyitva.

Pakainé dr. Kováts Judit azt is hozzátette, célnak tekintik, hogy Sopron arculatának meghatározó rendezvényévé váljon a Pannon Design. – Ahogy a soproni bortermelők ünnepséget és vásárt rendeznek, ugyanúgy a város és környéke számos bútorgyártójának is fontos a bemutatkozás lehetősége. Hiszen Sopron múltjában és jelenében mindig nagy hangsúly került a fára és a bútorgyártásra – zárta a szervező.

– Kiosztásra kerültek a város, az egyetem, a klaszter és a kamara vásári díjai, de az érdeklődők is szavazhatnak az általuk legszínvonalasabbnak ítélt kiállítóra – tette hozzá Bakonyi Gábor, a főszervező Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter elnöke. – A tervek szerint az elkövetkező években a Pannon Design túllép az országhatárokon, és osztrák kiállítók is bemutatkoznak majd.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni kórház is elbocsát?

Úgy tűnik, a soproni Erzsébet-kórház sem tudja megoldani finanszírozási gondjait, s szándékaik ellenére mégis lehetnek elbocsátások. Hogy mikor és mennyi dolgozóról lehet szó – még nincs döntés. Az OEP valószínűleg nem, a város viszont szívesen segítene, ha volna miből... Tovább olvasom