Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Először: Nemzeti juniális Sopronban

Egésznapos ingyenes gyermek, szabadidős, kulturális szabadtéri programmal várja a kikapcsolódni vágyókat az első Soproni Nemzeti Júniális.

Szombaton a soproni Bécsi dombi Amfiteátrumnál változatos gyermek foglalkoztató programok, sportolási lehetőség, kőrhinta, ugrálóvár várja a kilátogatókat. 10 órától a soproni DUDORA együttes vidám nyárköszöntő koncertje lesz.

Az érdeklődők korhű fegyvereket - fokos, szablya, kelevéz - is kézbe foghatnak. Lehetőség nyílik honfoglaló eleink rettegett fegyverének a visszacsapó íjnak a térítésmentes kipróbálására is.

11.30-tól Magyar Zoltán országgyűlési képviselő, a magyar termőföld megvédésének szükségességéről tart előadást, majd 15 órától a rendezvénysátorban Dr. Morvai Krisztina Európa Parlamenti és Gőbl Gábor önkormányzati képviselő tart lakossági fórumot.

16 órától a rádiókban elhallgatott magyar együttesek koncertjei kapnak főszerepet. A színpadon Petrovity Zorán és Mazula Imre új közös zenekara a Csillagsólyom lép fel, majd 18 órától a soproni Hungarica együttes akusztikus koncertjét láthatják az érdeklődők.

Olvasóink írták

 • 19. zeta62 2012. június 16. 16:44
  „A hozzászólást miért nem teszed ki? :D”
 • 18. zeta62 2012. június 16. 16:16
  „Ez már több, mint rövid késés. :D Van, vagy másfél nap :)”
 • 17. 1soproni 2012. június 15. 22:02
  „13. zeta62.
  Bár a kérés nem nekem szólt, de kicsit utánanéztem a wikipédián:
  "Napjainkban a magyar szélsőjobboldali szervezetek körében felerősödtek a zsidógyűlölő és rasszista érzelmek. A szélsőjobboldal tagjai hevesen tagadják a holokausztot, a nácizmus bűneit, méltatják Szálasi Ferencet, Adolf Hitlert, valamint más náci és fasiszta vezetők, erősen Izrael elleni álláspontokat képviselnek, egyebek között véleményük szerint Izrael világuralomra tör, s közvetlenül fenyegeti Magyarországot, ezért célozzák az ország teljes megsemmisítését, kiállnak továbbá egyes terrorizmust támogató arab szervezetek, vagy országok, illetve az Izrael-ellenes Irán mellett, amellyel szorosabbra fűznék a kapcsolataikat."
  Hát nekem is ez jön le a jobbik-fanoktól. (lásd: kurucinfo)”
 • 16. zeta62 2012. június 15. 21:55
  „15. öröksoproni 2012.06.15. 20:07

  Megismétlem: Ne dumálj mellé, fejtsd ki a fogalmakat, ne csak minősítgess. Nem megy? :)
  A kinyilatkoztatás pld. Jézustól elfogadható, tőletek nem. :)

  Akkor én megelőlegezem, mire céloztam:

  Egyáltalán miért is ,,rettegnek" itt és mindenhol a Jobbik-tól?
  Mert a kommunista retorika 1919-ben ezt állította be minden jobboldali, nemzeti mozgalomról?
  Had idézzem a libsik által sokat emlegetett Romsics tanár urat a tanácsköztársaságról írt egyik művéből:

  ,, a magyar bal- és szélsőbaloldalon ekkor hatalmasodott el és vált napjainkig meghatározóvá az a felfogás, amely szerint minden jobboldali, nemzeti irányzat vagy csoportosulás eleve reakciós és ellenforradalmi. E jelzőkhöz majd a későbbiekben a náci, antiszemita és a fasiszta is csatlakozik.
  Kialakult tehát egy ,,képzelt veszedelmekkel" riogató baloldali propaganda, ami viszont -Bibó István szavaival szólva- azért veszélyes, mert az ,,imaginárius veszedelmek[...] azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."”
 • 15. öröksoproni 2012. június 15. 20:07
  „zeta62
  Én senkit nem neveztem tudatlannak, az egy dolog, hogy a Jobbik szélsőjobboldali ideológián alapuló és azt valló párt, rajtuk kívül ez mindenki számára világos belföldön, külföldön egyaránt. Mivel engem nem ismersz személyesen, nem tudhatod kinek az elv-társa lennék. Meddő vitába pedig nem keverednék, tisztelem a véleményed, elvárom, hogy az enyémet is tartsd tiszteletben.”
 • 14. zeta62 2012. június 15. 13:49
  „Egy kis adalék a kommunista propagandistáknak ahhoz, hogy alá tudják támasztani valamivel a folyamatos náci-rasszista-fasiszta-antiszemita stb. rágalmaikat. Egy kis muníció a való világból: :)

  "HAARETZ

  haaretz.com

  Már az izraeli Likudhoz tartozó ausztráliai ifjúsági mozgalomnak is sok az a rasszizmus, ami Izraelben tapasztalható és ezért tiltakozó levelet küldtek a kormánynak. A levél szerint az izraeli kormány mindent megtesz, hogy alájátsszon ellenségeinek és bizonyítsa, hogy mindenben igazuk van, ami rosszat csak állítanak Izraelről. Fasizmus? Elég egy pillantást vetni az elmúlt évben elfogadott törvényekre. Etnikai tisztogatás? Hány palesztint fosztottak meg lakhatási jogától? Negyed milliót. Apartheid? Az illegális zsidó telepesek házépítését támogatják. Vagy: megszállás örökké. Cionizmus egyenlő rasszizmussal? Az afrikai menekülteket és bevándorlókat izraeli törvényhozók ,,rákfenének" és ,,pestisnek" nevezik, ismerteti a levél tartalmát a baloldali izraeli lap angol nyelvű portálja.
  "”
 • 13. zeta62 2012. június 15. 13:39
  „12. öröksoproni 2012.06.15. 07:37

  Magyarázd el kérlek, nekünk, tudatlanoknak, hogy mitől is lesz valami jobboldali, és főleg mit jelent a ti szóhasználatotokban a szélsőjobb, és önmagában a nemzet, nemzeti fogalma?

  Tudniillik az, hogy csak minősítgetitek a nektek nem tetsző hozzászólok nézeteit, önmagában saját magatokat jellemzi.
  Erősen emlékeztet az elv társaid által 1918-19-ben kitalált, és máig használt retorikához. Tulajdonképpen ugyan az.
  Ez mára nagyon kevés, nem kellene valami újat kitalálnotok?”
 • 12. öröksoproni 2012. június 15. 07:37
  „Ez nem nemzeti, hanem szélsőjobboldali program. Ettől függetlenül érezzék magukat jól, legyen szép idejük, csak a "nemzeti" jelzőt ne sajátítsák ki, ha kérhetem.”
 • 11. Szólásszabadságvan??? 2012. június 14. 19:04
  „ovinkor!

  Neked elmentek otthonról??
  Az irigység beszél belőled, mert a te fajtatársaid képtelenek egy ilyen esemény létrehozására és megszervezésére.
  Próbálj a realitás talajára lépni, s ha van mivel gondolkozz egy kicsit. Elég baj ez az országnak, hogy még csak most kezd a nemzeti erő igazán felerősödni. Az eddigi elv-társaid / szegfű és narancs / eleddig csak taknyolták azt, amire vállalkoztak, s a birka magyar nép felhatalmazta őket. Éppen itt az ideje, hogy rendet teremtsen valaki, s ha ez a Jobbik, akkor épp a Jobbik!!!”
 • 10. hejhaj 2012. június 14. 14:09
  „Visszagondolva az amfiteátrumban látott Pünkösdi Jótékonysági Sportjátékok propagandájára, hogyha azt is ilyen fejléc-hirdetéssel népszerűsítette volna a Kisalföld, (amely a plakátok szerint annak a rendezvénynek is a médiapartnere volt), talán nem kifogásolták volna többen, hogy csak annyi néző volt, mint általában évek óta az amfiteátrumi játékokon.
  Úgy látom, hogy a korábbi években a kiváló harkai lovasíjászok jelentették fő vonzerőt. Remélem, hogy most is bevágtáznak az arénába. Aki meg a hagyományőrzést "magyarkodás"-nak tartja, tényleg valami felvilágosulatlan, homályos figura lehet, ebben teljesen egyetérthetünk "4. zeta62" hozzászólásával.”
 • 9. Csetneky 2012. június 14. 10:24
  „8 Jetta

  A kultúrális programtól az.”
 • 8. Jetta 2012. június 14. 00:36
  „Mitől "Nemzeti"? Jobbosoktól? Ők a "Nemzet"? Aijajj....”
 • 7. turan 2012. június 13. 20:27
  „Ovinkor!
  Szeretettel várunk szombaton! Gyere el, talán jól fogod érezni magad! Ne légy előítéletes és csőlátó!”
 • 6. zeta62 2012. június 13. 20:13
  „A kommunizmus áldozatait csupán hazugságnak minősíteni ? Hm...
  Ez manapság súrolja a btk egyes paragrafusait! :)
  Mint írtam alább, az értelmezhetetlenség nálad mindennapos jelenség. :)
  "a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok):
  Szovjetunió: 20 millió áldozat;
  Kína: 65 millió;
  Vietnam: 1 millió;
  Észak-Korea: 2 millió;
  Kambodzsa: 2 millió;
  Kelet-Európa: 1 millió;
  Latin-Amerika: 150 000;
  Afrika: 1,7 millió;
  Afganisztán: 1,5 millió;
  a nemzetközi kommunista mozgalom, illetve a hatalomra soha nem került kommunista pártok számlájára pedig körülbelül 10 000 áldozat írandó"”
 • 5. Ovinkor 2012. június 13. 19:50
  „4. zeta62 2012.06.13. 19:47
  Egyszerűen hazugság, amit írsz.

  A törvénysértéseknek voltak áldozataik, sok tízezren.

  A többi értelmezhetetlen. Az örökölt, elmaradott viszonyok áldozatait nem lehet annak a rendszernek a rovására írni, amelyik megpróbálta felszámolni azok okait.”
 • 4. zeta62 2012. június 13. 19:47
  „Neked zsidó-fóbiád van! :)

  Nem utalok én semmire, csak ugyanazt teszem, mint amit te szoktál: skatulyázok. Amint bírállak, te nácizol.. :) Nem unalmas? Nekem tőletek ez csak dícséret. :) Mellesleg az én elődeim nem írtottak ki soha, senkit. Ez csak a fantáziátok terméke, és agymosásotok terméke.
  Huhogni, képzelt veszedelmekkel riogatni az elv társaid szoktak/nak. Az, hogy te mit és hogy tudsz értelmezni, az a meghatározás szempontjából nem releváns.
  Majd akkor minősíts erőszakosnak, még ha verbálisan is, ha alá tudod támasztani, ugyanis addig csak "huhogsz" :)
  Ha már nép(?) írtásról vízionálsz, az eszméd nevében, annak képviselői százmilliós nagyságrenddel több embert írtottak ki, mint azok, akiket sározni igyekszel. Az, hogy te "vicces történelmi ihletésű játszadozás"-nak minősíted például a hagyomány őrzést, elárulja, hogy nem ehhez a nemzethez húz a szíved.. Ha ugyanis körülnézel bárhol a nagyvilágban, a nemzeti hagyományokat, népviseleteket, népszokásokat MINDENHOL őrzik, féltik, csak nálunk nevezik, minősítik a hozzád hasonlók "magyarkodásnak", játszadozásnak, de legálábbis igyekeztek pejoratívan minősíteni. De szűkül a játszóteretek, és egyre több embernek nyílik ki a szeme, és ismeri fel azt a rombolást, amit műveltetek, és műveltek. A sánta kutya szindróma erősen közeleg...
  A nemzet abszolut kategóriákon felüli, de abból a hozzászólásodból is érthető, hogy fogalmad sincs róla...”
 • 3. Ovinkor 2012. június 13. 18:48
  „2. zeta62 2012.06.13. 16:58
  Nem vagyok zsidó, ha erre utalsz. Azokat már az elődeitek kiirtották vidéken. Még csak nem is támogatom Izrael politikáját.
  Kommunista még csak-csak vagyok, de a bolsevik jelző csak a 20. sz. elejének orosz viszonyai között értelmezhető.
  A nemzetet szitokszóként sosem használtam.
  Ti nem nemzetiek vagytok - a nemzet alapvetően egy modern polgári kategória - hanem törzsi-etnicista huhogók, vicces történelmi ihletésű játszadozással és sok-sok - elsősorban verbális - erőszakkal megfűszerezve.”
 • 2. zeta62 2012. június 13. 16:58
  „A judeobolsevik huhogók szóltak hozzá...Megy ám a "rettegés" :)

  Végre el kellene jutni az agyakhoz, hogy az internacionalizmus ideje lejárt: a NEMZET, nemzeti nem szitokszó, és nem azonos egyik párttal sem.

  De hát az agit-proposoknak nem az értelmezés a feladata, hanem a zavarkeltés a fejekben. :)”
 • 1. Ovinkor 2012. június 13. 15:27
  „A Jobbik fizetett hirdetése hangzott el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jajj a molyoknak! Éjszaka permeteznek Sopronban

13-án és 14-én éjszaka a Sopron Holding Zrt. a közterületi vadgesztenyefákat permetezi le, a vadgesztenye levélaknázó moly elleni védekezés érdekében. Tovább olvasom