Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Először indult és megnyerte a versenyt

Első helyezést ért el és még különdíjat is kiérdemelt a 14 éves Bóna Márton soproni zeneiskolás a IV. Országos Zeneiskolai Ferenczy György Zongoraversenyen.

Tanára, Ferencz Éva Ferenczy György művészeti díjban részesült.

A kétévente Budapesten rendezendő országos zongoraversenyen több mint kétszáz növendék vett részt. Az első helyezett – és a zsűri társelnöke, Jan Janski professzor különdíját kiérdemelt – Bóna Márton, a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendéke korcsoportjában hatvan zongoristát minősítettek.

Bóna Márton országosan is újabb hírnevet szerzett a soproni zeneiskolának. Mellette a verseny második helyezettje, Török Adél és közös tanáruk, Ferencz Éva. Fotó: Magasi
Bóna Márton országosan is újabb hírnevet szerzett a soproni zeneiskolának. Mellette a verseny második helyezettje, Török Adél és közös tanáruk, Ferencz Éva. Fotó: Magasi

– Több mint hat éve költöztünk Győrből Sopronba, s már a győri magán-zeneiskolában felhívták szüleim figyelmét arra, hogy Sopronban Ferencz Éva tanárnőhöz kérjenek – mesélte Bóna Márton, a Berzsenyi-líceum diákja. – Regionális versenyeken már több nívódíjas aranyat szereztem, de ezúttal életem első országos versenyére készített fel a tanárnő. Ennek köszönhető, hogy első helyezést értem el. Odahaza sokat gyakorolok, szenvedélyem a zongora. Kedvenc zeneszerzőm? Teljesen mindegy, kiknek a szerzeményét játszom, mindegyiket szeretem. Minden vágyam, hogy az életcélomat is e területen találjam meg.


Még egy siker

A budapesti országos zongoraversenyen Török Adél, a soproni zeneiskola egyetemista növendéke – korcsoportjában – a huszonegy induló közül a második helyezést érte el. Az ő tanára is Ferencz Éva. 

Olvasóink írták

  • 1. c7 2009. december 13. 11:57
    „SZUPER vagy!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több kamera figyel a sörgyárban

Bővíttetik a megfigyelő rendszert a soproni sörgyárban, ezt méltatlannak érzik az ott dolgozók. Tovább olvasom