Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Előítélet helyett lehetőség kell

Sopron - Speciális szakiskolák asztalostanulói mérték össze tudásukat Sopronban. A szóbeli fordulóval pénteken ért véget a verseny.
A Doborjáni Ferenc Nevelési-Oktatási Központ szervezésében Sopronban tartották a Speciális Szakiskolák Országos Szakmai Tanulmányi Versenyét az asztalosipari szerelők főszereplésével. Az első versenynapon a gyakorlati fordulót tartották, a tanulóknak a kézhez kapott leírás alapján falipolcot kellett készíteniük.

– Nem volt nehéz a feladat, gyakran barkácsolok – mondta a győri Tóth Gábor. – Jó a verseny hangulata, nyerni szeretnék. Örülnék, ha hazavihetném az iskolámba a kupát.

Az első napon az anyag- és szakmai ismeretekre, munkavédelemre vonatkozó elméleti tudásukról adtak számot a tanulók. – Jól felkészülten érkezett mind a tíz fiú – mesélt a Kisalföldnek a versenyről Sydorkó György, a versenybizottság elnöke. – Már most látszik, hogy remek szakmai tudással rendelkeznek. Sajnos még sok előítélet van a speciális szakiskolákban végzettekkel szemben, pedig a munkaadók visszajelzéséből kiderül, hogy ezek a gyerekek, ha lehetőséget kapnak, sokkal odaadóbban dolgoznak, kiválóan alkalmasak egyes részfeladatok maradéktalan végrehajtására és jól tűrik a monotonitást – tette hozzá.

Sok előítélet van a speciális szakiskolákban végzettekkel szemben, pedig ezek a fiatalok odaadóan dolgoznak és jól tűrik a monotonitást. Fotó: Magasi
Sok előítélet van a speciális szakiskolákban végzettekkel szemben, pedig ezek a fiatalok odaadóan dolgoznak és jól tűrik a monotonitást. Fotó: Magasi

A végeredmény

Az első helyezett a bajai Rákóczi Gábor lett, a második díjat a győri Tóth Gábor érdemelte ki, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a miskolci Czimbalmos István került. Az első három helyezett faipari kisgépeket kapott, valamennyi versenyzőnek oklevelet adtak át, és mind a tíz döntőbe jutott fiatal mentesül a szakmunkásvizsga írásbeli vagy gyakorlati része alól, a versenyen nyújtott teljesítménye alapján.

Olvasóink írták

  • 1. MTT 2009. április 07. 16:45
    „Gratulálok nekik, remélem nem egyedül teszem ezen az oldalon. Szükség van a jó szakmunkásokra, kevés van belőlük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárossisakokat kaptak a rendőrségtől

Sopron - Több iskolába vitt kerékpáros-védősisakokat tegnap Farkas Gábor soproni rendőrkapitány. Az… Tovább olvasom