Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Előbb vasfüggöny, most behajtani tilos tábla?

Budapest–Sopron - A magyar–osztrák határon az osztrák oldalon kihelyezett behajtani tilos táblák okán kialakult tarthatatlan és nemcsak a magyar, de minden uniós állampolgár szabad mozgáshoz való jogát sértő helyzet elfogadhatatlanságára hívta fel újból a figyelmet Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője a külügyminiszterhez intézett parlamenti interpellációjában.
Kiemelte, a térségben lakók, a fertőrákosi és a megyei német önkormányzatok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Önkormányzat egyaránt sürgetik a megoldást, továbbá a megyei közgyűlés egyhangúlag értett egyet abban, hogy a Külügyminisztériumnak kötelessége fellépni annak érdekében, hogy a határon átvezető utakon a gépjárműforgalmat ne akadályozza az osztrák fél.

Az eddiginél sokkal határozottabb és konkrétabb lépésekre van szükség az osztrák külügyminisztérium felé, hogy a személyek szabad mozgáshoz való joga ténylegesen és a gyakorlatban is érvényesüljön az érintett határszakaszon – hangsúlyozta Firtl Mátyás, aki a fertőrákosi és szentmargitbányai (St. Margarethen) lakosok több mint 650 aláírással ellátott közös petícióját is átadta a külügyminisztert képviselő államtitkárnak.

Olvasóink írták

  • 1. joco1 2008. március 21. 06:02
    „Miért nem a burgenlandi elv-társát "interpellálja" a problémájával?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron Aranytó: Európában is egyedülálló lehet

Sopron - Kilencven hektáros területen, 250 ezer beépített négyzetméteren világszínvonalú… Tovább olvasom