Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Elő a seprűvel - Boszi-nap lesz Sopronban

A magyar népmesék jó boszorkányai és angyalok töltik meg a soproni Liszt-központot december 15-én. Belépés boszi jelmezben, seprűvel.

A belső fény felélesztése – ez az egyik legfontosabb célja az idei Boszi-napnak. December 15-én a magyar népmesék jó boszorkányai és angyalok töltik meg a Liszt-központot.

Egy új soproni zenekar is bemutatkozik a programon, de megismerhetik Mészöly Ágnes író legújabb könyvét is a résztvevők.

A boszorkányok
A boszorkányok


„Ne a külső ragyogás, hanem a belső fénymunka legyen az elsődleges" – mondja Farkas Anikó. A Boszi-nap szervezője azt szeretné, ha elődeink műveltségét követve ismét a belső fény felélesztéséről szólna az advent és nem a külsőségekről. Erre a hagyományra szeretnék felhívni a gyerekek figyelmét - mesés játékokkal.

Sok boszorkányt és varázslót is várnak a programra a szervezők, akikkel idén sem ijesztgetni akarják a gyerekeket, hanem a fényvarázslásban lesznek segítségükre. Az angyalok is fontos szerepet kapnak a rendezvényen, angyalmuzsikát is hallhatnak a gyerekek, betérhetnek az angyalfodrászatba és fényfürdőzhetnek is velük.

A második Boszi-napon mutatja be Hófehér Karácsony című könyvét Mészöly Ágnes, és itt láthatja először a soproni közönség a Drazsé zenekart.„Azt szeretnénk, ha minél többen beöltöznének a Harry Potter film szereplőinek, nekik ugyanis jelmezversenyt rendezünk. Minden résztvevő ajándékot kap, a legjobbaknak pedig külön jutalommal készülünk" – tette hozzá Farkas Anikó.

A Boszi-napon lesz varázsmacska bemutató is nyávogással. A szervezők azt szeretnék, ha minden gyerek magával hozná a legvarázslatosabb cicát, amit csak el tud képzelni. Ez lehet rajzolt, hajtogatott, vagy akár gyurmázott macska is.

Idén is varázsló, vagy boszi jelmezben várják a családokat, a seprűkkel természetesen le lehet parkolni a Liszt-központ közelében…

A Boszi-nap részletes programja:

December 15., vasárnap 15.00-18.00 Liszt-központ

Nagyobbaknak: kézművességek; Harry Potter varázslóiskola; tenyér-, kártya- és viaszjóslás,

Különleges varázslatok: angyalmuzsika; fényfürdőzés angyalokkal, KerekErdei boszorkánytitkok, angyalfodrászat


Picurkáknak:
(3 év alatti gyermekeknek és szüleiknek)

15.00-18.00 Hempergő

15.30-16.00 és 16.15-16.45 Bóbita-foglalkozás

17.00-18.00 Maszat-hegy - kézműves foglalkozás

Varázslatos bemutatók:

15.00-től folyamatosan Varázsmacska-kiállítás nyávogással

15.15 Boszorkák – Mozgás Ritmus Lendület Klub

16.30 Varázsdrazsé-kóstoló a Drazsé zenekarral

16.00 Harry Potter jelmezverseny (felnőttek is beöltözhetnek!)

17.00 Árnyjáték (Hajdú Ildikó)

18.00 Búcsúztató fénykörjáték

Belépés seprűvel és varázsló- vagy boszijelmezben!

Készítsd el (rajz, festés, textil, kavics, gyurma stb.) és hozd be a legvarázslatosabb macskát, amit csak el tudsz képzelni! Vidd oda a macskafogónak, hogy előcsalogassa a cicád varázserejét!

Jegyárak: 600 forint/fő, családi belépő: 1.500 forint (3-5 fő)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretetakció: egyre több felajánlás

A GYSEV Zrt. 300 ezer forinttal és egy játszótérrel, az IMEX Filtertechnika Kft. pedig 500 ezer forinttal támogatja a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát. Tovább olvasom