Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Elő a korit! Építik a műjégpályát Sopronban

A tervek szerint november közepén nyit a műjégpálya Sopronban. Áremelés nem lesz.

A napokban kezdődött el Sopronban, a Káposztás utcai stadion mögött a műjégpálya megépítése.

Csütörtökön már készen volt a sátor, ezt követően építik be a hűtő csőrendszerét, a palánkot, szerelik be a jégkészítő gépet, valamint a kiszolgáló egységeket.

Csütörtökön állították fel a sátrat. November közepén nyitnak. Fotó: Magasi
Csütörtökön állították fel a sátrat. November közepén nyitnak. Fotó: Magasi


- A tervek szerint november közepén lesz a nyitás, ez azonban már nem függ az időjárástól - mondja Koós Zoltán, az üzemeltető soproni jégkorongcsapat elnöke.

- A sportolók számára újdonság lesz, hogy új palánkot állítunk fel. A látogatás a korábbi években megszokott rend szerint működik majd. A délelőttök az óvodásoké, iskolásoké, hétfőn és szerdán délután az egyesületeké a pálya. Kedd, csütörtök, péntek délután és a hétvége teljes egészében a nagyközönségé.

Igaz, mindig lesznek néhány perces szünetek, amikor fel kell újítani a jeget. A kilátogatókat büfé, korcsolyakölcsönző is várja majd.

Koós Zoltán kiemelte, idénre áremelést nem terveznek. A cél az, hogy minél szélesebb kör jusson sportolási lehetőséghez. Így adott esetben baráti összejövetelek, céges rendezvények is megtarthatók lesznek itt.
Mint megtudtuk, a pálya területét a soproni önkormányzat ingyenesen biztosítja. Az üzemeltetés költségeit pedig az egyesület teremti elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2014: Gőbl Gábor a Jobbik képviselő jelöltje a soproni körzetben

A soproni választókerületben a városi Jobbik elnökét és önkormányzati képviselőjét, Gőbl Gábort indítja a nemzeti mozgalom elnöksége. Tovább olvasom