Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 19°C Még több cikk.

Elnémultak az önkormányzati mobilok Fertődön

Kedden délutánig nem lehetett kimenő hívást indítani a fertődi önkormányzat flottás mobiltelefonjain. A tartozást aznap kiegyenlítették.

Több fertődi olvasónk is megkereste kedden szerkesztőségünket. Azt panaszolták, hogy a délelőtt és kora délután folyamán nem lehetett kimenő hívásra használni az önkormányzat flottás mobil telefonjait.

- Tizenegy készüléket használok, ezeken csak hívást tudtam fogadni, tárcsázni, vagy smst küldeni nem - mondta el Takács György, az önkormányzat egykori alpolgármestere, aki még évekkel ezelőtt csatlakozott a rendszerhez.

- Órákig álltak a céges ügyeim, csak a vezetékes telefont lehetett használni. Miközben azért jött létre ez a közösség, hogy igénybe vehessük a kedvezményeket, és egymás között olcsóbban lehessen kapcsolatot tartani.

Takács György így folytatta: nem értjük a történteket, ugyanis, mindig határidőre átutaltuk a pénzt. Az önkormányzat feladata pedig az lett volna, hogy ezt továbbítsa a szolgáltató felé.

A telefonom, amikor hívni szerettem volna, az alábbi mondatot közölte: "számlatartozás miatt a kimenő hívásait átmenetileg felfüggesztettük. Kérjük, a igazolja a befizetését az alábbi elérhetőségek egyikén".

Az ügyben megkerestük a fertődi polgármesteri hivatalt.

"Amint kedden reggel tudomást szereztünk a problémáról, haladéktalanul intézkedtünk annak megoldására. A szolgáltató tudomásul vette ezt, egyben tájékoztatotta a hivatalt, hogy a korlátozásmentes kommunikációt rövid időn belül helyreállítja.

Mindenképpen hangsúlyozni kívánjuk, hogy a szóban forgó flotta előfizetés alapvető célja a hivatali feladatok, az ügyintézés elősegítése. Ezen a területen, a felmerült technikai nehézség a legkisebb fennakadást sem okozta. Az érintettektől ezúton is elnézést kérünk" - olvasható a hivatal közleményében.

Portálunk információi szerint a polgármesteri hivatal kezelésében lévő flottát 2008-ban hozták létre. Akkor 600 tagjuk volt. Úgy tudjuk, a jelenlegi 900-1000 előfizető közül mintegy százan nem tudták megfelelően használni a telefonjaikat kedden délutánig.

Arra, hogy mekkora volt a tartozás összege, ez mióta állt fenn, és miért nem teljesített időben az önkormányzat, nem kaptunk választ.

Annyit azonban sikerült kiderítenünk, hogy az átmeneti leállás a magán-előfizetőket nem, hanem a hivataliakat érintette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi nagytakarítás a soproni parkokban

Megkezdődött Sopron parkjainak, zöldfelületeinek tavaszi nagytakarítása. Tovább olvasom