Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Élményekkel könnyebb a gyógyulás

A Bátor Tábornak ajánlotta fel családi lovasnapjuk teljes bevételét Vadon Sára. Egy kis barátjára, a leukémiával megküzdött Günther Leventére gondolt.
  
– Két évvel ezelőtt nálunk volt nyári lovastáborban Levente és testvére, Hanna. Néhány napra rá kiderült, hogy Levinél súlyos betegséget, leukémiát diagnosztizáltak. Hosszú hónapokba telt a gyógykezelése, s tudom, milyen sokat jelentett számára, hogy tavaly ilyenkor részt vehetett a Bátor Tábor kéthetes nyaralásán – meséli a jótékony célú családi lovasnap előzményeit Vadon Sára, a Vadon Lovas Club vezetője.

Sára a nyári tábor előtt „tiszteletkörre
Sára a nyári tábor előtt „tiszteletkörre" vitte Levit és Hannát, akik ez alkalommal közösen ülték meg Palkót.


– A programban lovasbemutatók, ugró- és ügyességi versenyek szerepeltek. Mivel éppen gyereknapra esett, úgy gondoltam, összeköthetnénk egy jótékonysági akcióval és a bevételből segíthetnénk a Bátor Tábor alapítványát. Ismerősöket és a falubelieket kértem meg, hogy süssenek egy-egy tálca süteményt felajánlásképpen. A vendégek válogathattak az édességek közül és annyit fizettek, amennyivel támogatni szerették volna az alapítványt. A sütin kívül a csikósbemutatón is szép summa összegyűlt. Végül 270 ezer forintot tudtunk átutalni az alapítvány számlájára.

A Günther gyerekek és anyukájuk hálásak Sárának, amiért gondolt az alapítványra. Tudják, nagyon jó helyre került az adomány.

– Tavaly testvértáborban voltunk Hannával, idén pedig egyedül megyek – mondta csillogó szemmel a kilencéves Levente, s már sorolta is, mitől olyan nagyszerű a Bátor Tábor: „Sokat játszunk, van lovaglás, íjászat, horgászat és bátorkodás."

Anyukája, Günther Anita is ráerősít, valóban rengeteg élménnyel tértek haza a gyerekek a tavalyi táborból. Anita azt is elmondja, Levi mostanra túl van a kezeléseken. A baj ellenére szerencsésnek mondhatják magukat, mert gyorsan kiderült, mi okozta a kisfiúnál a fáradékonyságot, a nehézlégzést, így időben el tudták kezdeni a kezelést. Éppen két éve, a lovastábor utolsó napján vették észre, hogy nehezen veszi a levegőt.

Pár nap múlva a soproni kórházban közölték velük a diagnózist: leukémia. Megijedni sem volt idejük, azonnal elkezdték a kezelést, előbb Szombathelyen, aztán Budapesten. Szerencsére évet sem kellett ismételnie Levinek, mert ikertestvérével közösen tanult. Orvosai azt mondták, mindent csinálhat, amit a többi gyerek, de túlzásba semmit ne vigyen. A család próbálja úgy alakítani a mindennapokat, hogy a gyerekek ne érezzenek semmi változást. A Bátor Tábor pedig azért nagyszerű, mert szakemberek felügyelete mellett ad rengeteg élményt a beteg és a gyógyulófélben lévő gyerekeknek.

A Bátor Tábor Alapítványról

Az alapítvány daganatos és krónikusan beteg gyerekek számára szervez ingyenes élményterápiás táborokat. Évente több mint ezer beteg gyermek és családtagjaik részesülhetnek ingyenesen a vidámságból, a sikerekből és a gyógyító pillanatokból, amit a Bátor Tábor kínál. További részletek a www.batortabor.hu weboldalon találhatók.
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertek, kiállítások és tündérek a Soproni Ünnepi Heteken - fotók

Június 19-én indul Sopron nyári kulturális fesztiválja, a Soproni Ünnepi Hetek, mely a… Tovább olvasom