Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Élménybánya a gyerekeknek

Sopron - Az általános iskolás gyermekek számára nyílik élménybánya idén decemberben a Központi Bányászati Múzeum pincéjében. A fiatal látogatók interaktív módon ismerkedhetnek meg a szakmával.
Az általános iskolás korú gyermekek számára idézik meg a bányák világát a Bányászati Múzeumban. Az újfajta múzeumi kiállítás célja, hogy „közelebb vigye a föld alatti munka világát a fiatalokhoz". A számos interaktív elemmel készülő „bányába" csúszdán lehet lemenni. A látogatás közben – csakúgy, mint az igazi bányában – itt is kötelező a kobak használata. A sötét térben a tájékozódást fejlámpák segítik. A labirintusokból, játszóterekből álló kiállítás elemeit olyan csillepálya köti össze, amelynek kocsijába beülve a gyerekek egymást húzhatják. Az új attrakció izgalmas elemei lesznek a gyerekek által működtethető egyszerű gépek és berendezések.

Tárlat: Az általános iskolás korú gyermekeknek idézik meg a bányák világát. A fiatal látogatók interaktív módon ismerkedhetnek meg a bányászszakmával. Fotó: Magasi
Tárlat: Az általános iskolás korú gyermekeknek idézik meg a bányák világát. A fiatal látogatók interaktív módon ismerkedhetnek meg a bányászszakmával. Fotó: Magasi

– Az élménybányát a múzeum pincéjében alakítottuk ki – mondta Bircher Erzsébet, az intézmény igazgatója. – A szakmai hátteret a múzeum fiatal munkatársai biztosították, míg a megvalósítást a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói végezték el.

A bemutató elsősorban a gyermekek számára készült, van olyan helyiség, ahová csak ők férhetnek be. A projekt mintegy tízmillió forintba került. A reneszánsz év kapcsán az „Unokáink is látni fogják" pályázaton 6,5 millió forintot nyertek el.

Az igazgató hozzátette, az élményeket a gyerekek meg is beszélhetik. A szakemberek ezért külön múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legszebb ház a Fertő-vidéken

Fertő-táj - A Fertő-part legszebb felújított, valamint új építésű házát keresik. Emellett a… Tovább olvasom