Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

'Elmaradt a javaslattétel a díjra'

Sopron - Míg tavaly javaslattétel után, idén az érintett testületek megkérdezése nélkül osztják ki a Sopron Szolgálatáért díjat – nehezményezte a városvezetés lépését Boros László szocialista képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján.
– Szinte semmi nincs rendben a Sopron Szolgálatáért díj legközelebbi adományozásával kapcsolatban – jelentette be Boros László, az önkormányzat szocialista képviselője, a jogi bizottság tagja.

– A díjról szóló rendelet egyértelműen fogalmaz: csak olyan személy részére adható, aki köztisztviselői, közalkalmazotti, szolgálati vagy közhasznú szervezetben Sopronban teljesít – tehát napjainkban is ellát – szolgálatot.

A jogi bizottság elé került aspiránsok azonban már nem aktívak – mondta Boros László, aki kifejtette: egykor volt érdemekért más típusú kitüntetést adhatna a városvezetés. „Tavaly az érintett szervezetek vezetői felkérést kaptak ajánlattételre, kik részesüljenek a szolgálati elismerésben.

Minden jel arra mutat, hogy ez most elmaradt, s más módon kap majd valaki Sopron Szolgálatáért díjat, arcul csapva ezzel a rendőröket, mentősöket, tűzoltókat és a közalkalmazottakat – mutatott rá a szocialista politikus.

Olvasóink írták

  • 1. Kiss Annamária 2007. november 28. 18:49
    „Hát igen, ez a FIDESZ...
    Mellesleg én a polgárőröknek adnék SOPRON SZOLGÁLATÁÉRT díjat mivel ők ingyen és bérmentve dolgoznak a napi munkájuk és a családjuk mellett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködés az osztrák kistérségekkel

Kistérség - Tervezik a nyugat-dunántúli és a határhoz közeli osztrák kistérségek szorosabb… Tovább olvasom