Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Ellopta az autót a tulaj orra elől Sopronban, egy hétig lomtalanított vele

Lopott autóval, jogosítvány nélkül, hajléktalan társsal járt ˝rossz vasat˝ gyűjteni egy 20 éves férfi Sopronban.

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei a hétvégén vontak ellenőrzés alá Sopronban, a Fövényveren utcában egy Suzuki Ignissel közlekedő helyi férfit, s annak hajléktalan utasát. Az autó, mellyel a két férfi közlekedett, lopás miatt körözés alatt állt, utasterében, pedig vasanyagok voltak.

Meghallgatásakor a járművet vezető elmondta, hogy az autót egy héttel korábban lopta a városban. Elmesélte, hogy a Patak utcában sétálva vette észre, hogy az egyik ház előtt egy Suzuki áll. Ennek vezető felőli ablaka le van engedve, az indítókulcs, pedig a járműben van. Nem sokat teketóriázott. Beült az autóba és elhajtott.

A 20 éves elkövető, aki nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel a rendőröknek elmondta, hogy nagyon szeret autót vezetni, de jogosítványa még soha nem volt. A napokban ellopott járművet főként lomtalanításra használták, s mivel erdei földutakon jártak vele, ezért azon kisebb nagyobb sérülések keletkeztek.

57 éves társa - elmondása szerint - arról nem tudott, hogy az autó, mellyel ˝rossz vasat gyűjtöttek˝, lopott lett volna.

A rendőrök az autó tulajdonosát értesítették Suzukija előkerüléséről, aki annak eltűnése miatt feljelentést tett a kapitányságon. A férfi ekkor mesélte el, hogy csak egy pillanatra lépett be ismerőse házának udvarára, s mikor onnan kijött, autójának már csak hűlt helyét találta. Ismerőse hívta fel figyelmét arra, hogy az övével azonos autót látott ˝csikorgó kerekekkel elhúzni˝, mely aztán valóban, háza elől szőrén-szálán eltűnt.

Csupán pár méter és pár perc választotta el a könnyelmű tulajdonost attól, hogy nyitva hagyott autójával a tolvaj kereket ne oldjon.

Olvasóink írták

 • 11. BLA 2011. augusztus 31. 17:19
  „Barmi van valahol leteve, ha a kocsiban van kulcs, ha a parkban van pad es nem az enyem, akkor nem viszem el!!!!
  A gazorat villanyorat sem buheralom!! Miert nem lehet becsuletesnek lenni? Vegyuk mar elo a tizparancsolatot, s mint elso alaptorvenyeinket olvassuk es ragjuk magunkba!!”
 • 10. matuskaszilveszter 2011. augusztus 31. 09:03
  „<moderálva>”
 • 9. matuskaszilveszter 2011. augusztus 31. 08:47
  „talán azért ,mert nincs lebetonozva nem kellene mindent ellopni. nem az a normális hogy mindent, zárni, lakatolni kamerázni ,riasztózni kell! jólét ,és szigorú törvény kell hogy visszaszorúljon az efféle bűnözés----->kitenni a fényképét hogy mindenki lássa ki az a becstelen ,ha bejön a boltomba tudjam,egy tolvajjal állok szemben, és ő is tudja mi vár rá ha lop. elsunnoghat mind <moderálva>”
 • 8. Vita-Max 2011. augusztus 31. 06:36
  „Állítólag nem a tulajdonos hölgy hagyta úgy a kocsit,hanem a férj,aki rendőr,vagy volt rendőr:))))))))
  Legalább is a múlt héten a Facebook-on úgy irták,ha valaki tud valamit a fekete Ignis-ről jutalom ellenében jelentkezzen.....”
 • 7. gmentes 2011. augusztus 30. 23:12
  „A hülyék vonzák egymást!”
 • 6. orion1 2011. augusztus 30. 21:10
  „Az illetőt fel kell jelenteni, kártérítést kell követelni tőle a bíróságon, amit úgysem fog soha megfizetni az illető, de arra jó, hogy tönkretegyük anyagilag egy életre, mert ha hivatalosan dolgozni kezd, akkor levonják a fizetéséből , ezért egy életen keresztül feketén fog dolgozni, semmi tb, nem lesz nyugdíja, ha kocsit, vagy házat vesz, akkor azt a bírósággal lefoglaltatjuk a tartozás fejében, ezért se autója, se háza nem lesz, belekényszerül a további bűncselekményekbe, és időről időre börtönben köt ki. És akkor már megérte.”
 • 5. soproni 2011. augusztus 30. 20:46
  „4.Így igaz! Biztos jó lecke volt neki is és azoknak is,akik hallottak az esetről.Mindenki hibázhat ,ő így járt és biztos,többet nem fordul elő vele hasonló.Örülhet,hogy ilyen hamar meglett az autója!”
 • 4. Margaret 2011. augusztus 30. 19:56
  „A csajnak(akitől ellopták a kocsit)azt hiszem egy életre szóló leckét adott a tolvaj!Többet nem hagyja őrizetlenül,slusszkulccsal a nyitott autóját!”
 • 3. miracle 2011. augusztus 30. 16:14
  „Aki benne hagyja a kulcsot, annak csak pénz ellenében adnám vissza a kocsiját.”
 • 2. sopron32+1 2011. augusztus 30. 15:16
  „Egyértelmü. Kellet neki az autó, nem akarta a vasakat gyalog cipelni. Utána ha elég vasat szállított, biztos visszavitte volna a jármüvet ;)
  Ja, csak nem a tipikus vas és rézszállítókról van itt szó? Akkor lehet, hogy nem vitte volna vissza, mivel azok egy életen keresztül vasat és rezet szállitanak.
  Szorgalmas nép, de gyalog a hátán azért már mégse szállíthat. Okos, tud magán segíteni. Kihasznál minden pillanatot, csakhogy szakmájában elöre jusson!”
 • 1. rozinéni 2011. augusztus 30. 14:59
  „egy pillanatra ugrott
  be, és benn hagyja a kulcsot sőt még az ablak is lehuzva:)))) kár hogy egy 10 ezrest nem tett oda hogy aki ellopja tudjon mindjárt tankolni is:)) micsoda felelőtlen ember”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban ingyenes tankönyv jár a rászoruló diákoknak

A soproni önkormányzat mintegy 1,4 millió forint értékű füzetcsomaggal támogatja az általános iskola 1-2. osztályát kezdő tanulókat. Tovább olvasom