Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 19°C Még több cikk.

Ellentétek lassítják az ingatlanfejlesztést

Lassan három éve, hogy nem tud mit kezdeni a szabályosan megvásárolt nagycenki telkekkel az egyik soproni vállalkozás.
Nagycenk – és egy elhanyagolt részének – fejlődését segítené, ha minél előbb felépülhetnének azok a családi házak, amelyeket egy soproni vállalkozás menedzsel. A telkeket szabályosan vásárolták, még 2003-ban.

– Lassan három éve, hogy nem tudunk előbbre jutni – eleveníti fel a történetet Takács Miklósné, a cég tulajdonosa. – A nagycenki területet – részben az önkormányzattól, részben pedig magánszemélyektől vásároltuk a Gyár utca szomszédságában és az Arany-patak között. A tulajdonunkba összesen kétezer négyzetméter került. A rendezési terv szerint itt családi házak építhetők. Mi ennek megfelelően alakítottuk ki a telkeket, tizennégyet. Egy másik cég és egy magánszemély még három ingatlant vásárolt. A településnek ez a része meglehetősen elhanyagolt, tehát az ingatlanfejlesztés az egész közösség érdekét szolgálná, mégis akadnak, akik ellenzik, ugyanis a tervezett utca végén néhány fa kivágásra kerülne. Az utca területe természetesen a településé, ezért nem velünk, hanem az önkormányzattal van problémájuk. Minket ez annyiban érint, hogy addig nem lehet építkezni, amíg nincs közművesítve a terület.

A tervek készen vannak, a kivitelező ugrásra kész, de nem dolgozhat az utcában, mert az elképzelést, pontosabban az útlejegyzést néhányan megtámadták az építés ügyi hatóságnál. Elutasították őket. Következett a megyei közigazgatási hivatal, de ott sem adtak helyt fellebbezésüknek. Ezt követően fordultak a bírósághoz.

– Udvardi Imréné, Nagycenk polgármestere, meghallván, hogy miért keressük, először nem akart nyilatkozni, majd csupán annyit mondott, megvárják a megyei bíróság döntését, mert ebben az ügyben már nagyon sok valótlanság látott napvilágot a faluban.

Brummer Gábor önkormányzati képviselő másképp látja az ügyet.
– Ez a történet alapvetően két szálon fut. Az egyik, hogy a faluból többen szeretnénk védetté nyilváníttatni az úgynevezett alsó gyári kertet, hogy megmentsünk 22 darab 150 éves fát. Eddig azonban hiába kértük a polgármestert, nem tett semmit. Az említett fák valóban „keresztezik" a tervezett Keresztúri utcát. Álláspontunk szerint a telkekből kellene „elcsípni" a tervezett utca kialakításához, és akkor megmaradhatnának a fák. A másik szál, a „Békavárban" lakók ügye. Ugyanis az utca folytatásához az ő kiskertjeikből sajátítottak ki 381 négyzetmétert. Ezt nem fogadták el, ezért ők fordultak a különböző hatóságokhoz, ahol elutasították őket. Végül nem maradt más lehetőség számukra, csak a bíróság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzletek és lakások épülhetnek

A Felsőlövér utcában és a környéken lakók megosztottak. Sokan szeretnék, ha mielőbb felépülne egy új mini szolgáltatóház, mások pedig ellenzik, mondván, csak lakásokkal együtt érné meg a beruházás, ezért növekedne a zsúfoltság a város védett övezetében. Közben a valamikori ABC már évek óta nem működik, az épület állaga romlik, a környék szégyene. Tovább olvasom