Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Ellenőriz a vízmű

A Soproni Vízmű Zrt. átfogó ellenőrzési kampányt indított az illegális csapadékrákötések kiszűrésére.
Az ellenőrzés első állomása a János-telepi városrész volt. A szakemberek azoknál az ingatlanoknál, ahol a csapadékvíz-elvezetés módja nem volt egyértelmű, előzetes értesítést követően mosószivattyús vizsgálatot végeztek.

Sopronban és a városkörnyéki településeken a szenny- és a csapadékvíz-elvezető hálózat két egymástól függetlenül üzemelő rendszerként működik. A csapadékvíz-elvezető rendszereken összegyűjtött víz közvetlenül a felszíni vizekbe kerül, míg a szennyvíz a szennyvíztisztító telepekre jut, ahonnan technológiai eljárásokat követően kerül a tisztított szennyvíz az Ikva patakba.

A rendszer üzemeltetése során sok problémát és jelentős többletköltséget jelent a szennyvízcsatornákba illegálisan bevezetett csapadékvíz, mely a hálózatokban visszaduzzadást, míg a mélyebben fekvő ingatlanok esetében gyakran elöntést okoz. A csapadék okozta többletterhelés miatt jelentősen megnő a szennyvízátemelők villamosenergia-igénye, illetve a szennyvíztisztító telepeken a feleslegesen megtisztított csapadékvíz többletterhelése is jelentős költségekkel jár.

Felszólítások után pótdíj
A szolgáltató folytatja az ellenőrzéseket. Olyan ingatlanoknál, amelyek a jogszabályi tiltás ellenére a csapadékvizet a szennyvízelvezető hálózatba vezetik, a másodszori felszólítást követően pótdíj felszámolására kerülhet sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc diák versengett

Főzni, teríteni és szervírozni is profi módon kellett az országos verseny regionális döntőjében. Tovább olvasom