Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Ellenállóbb fajtákkal pótolták a kivágott fákat

Sopron - A vasútállomással szemközti részen öt beteg szivarfát vágtak ki a szakemberek. A kitermeltek helyére és mellettük hét ellenállóbb fajtát ültettek el.
Sopronban az Arany János és a Bartók Béla utcában gondot jelentettek az évekkel ezelőtt megbetegedett, vidékünkön nem őshonos szivarfák, amelyeket mintegy négy évtizede ültettek el.

– A városfejlesztési bizottság elfogadta javaslatomat, hogy még az idén hozzáfogjunk e növények kivágásához s újak telepítéséhez – mondta dr. Zombori István, a körzet önkormányzati képviselője annak kapcsán, hogy a Sopron Holding szakemberei a napokban öt beteg fát kivágtak.

– Helyükre, továbbá melléjük hét olyan fajtát ültettünk el, amelyek só- és várostűrőek – vette át a szót Nagy Zsolt városi főkertész.

Az Arany János utcában hét gömbostorfát ültettek a beteg növények helyére. Fotó: Gosztonyi Miklós

– A gömbostorfa hazai nemesítésű, nem ereszt túl nagy koronát. A mintegy 450 ezer forintos költséget a büdzsé fásításra elkülönített kerete biztosította. Amennyiben a városfejlesztő bizottság a továbbiakban a szivarfák teljes cseréje mellett dönt, akkor ugyanilyen növényeket telepítünk a betegek helyére – tette hozzá a főkertész.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ünnepeltek szerint a munka a hosszú élet titka

Fertőd–Sopron - A Fertődön élő Gulyás Lajosnét századik, a soproni Első Ferencnét pedig… Tovább olvasom