Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Elköltözik a Panoráma útról a hét éves soproni Corvinus Rádió

Sopron első 24 órás rádiója már hét éve szolgálja a hallgatóság igényeit. A közelmúltban meghosszabították működési engedélyüket, s hamarosan új székházba költöznek.


Az FM 104,6 MHz-en hallgatható soproni Corvinus Rádió heti műsor palettája igen széles:

Hírek, napi 17 alkalommal, hírösszefoglalók és önálló hírműsorok, közéleti-, sport,- és pedagógiai műsorok, egészségmegőrző és szociális magazinok, kultúra, tudomány, ifjúságnevelés és hitélet, dzsessz,- nosztalgia,- és popzene.

A Corvinus Rádiót Győr-Moson-Sopron megyén kívül, Vas megye jelentős részén, Komárom és Veszprém megye egyes részein, Burgenlandban és a Csallóközben is hallgatják.

˝A hallgatottságunk folyamatosan növekszik, különösen a magasan kvalifikáltak és a vállalkozók, tehát elsősorban a fizetőképes felnőtt lakosság körében. Ezeket a hallgatókat főleg a megbízható hírműsorok, a közéleti és mindennapi tevékenységet segítő műsorok vonzzák.

Az óránkénti hírek, a napi négy alkalommal hallható gazdasági és sporthírek mellett, a hírösszefoglalók, az Aktuális, és a Sportpanoráma a leghallgatottabb műsoraink˝ - kaptuk a tájékozatást Vigné Kovács Margit igazgatótól.

A műsorokban szereplő soproni papokat és lelkészeket szinte sztáros rajongással hallgatják.
˝Hallgatóink körében jelen van továbbá az ifjúság azon rétege, akik ˝mindenevőnek˝ számítanak. Jelentős rajongói tábora van a dzsesszműsoroknak, a kívánságműsoroknak, de az esténkénti Léleképítőknek is.

Utóbbi érdekessége, hogy a műsorokban szereplő soproni papokat és lelkészeket - ők maguk keverik a zenét, s mondják az ˝igét˝ - szinte sztáros rajongással hallgatják˝ - mondta portálunknak az igazgató.

Ugyanilyen sikeresek a sok zenébe ágyazott, kicsit lazább, reggeli, és napközben hallgatható magazinműsorok, sok-sok apró információval, érdekességgel.

A rádió zenei arculata szintén széles palettán jelenik meg.

˝Az elmúlt hét év során a hallgatóság ízlése egyre inkább az igényesebb zene felé orientálódott. Nálunk több az alternatív ˝nóta˝, abból is elsősorban a magyar alkotók műveit játszuk˝ - tudatta Vigné Kovács Margit, aki elmondta, hogy a rádió folyamatosan hallgatható online is.

˝A rádiózás a pillanat művészete s nagyon stresszes munka. Éppen ezért, csak kevesen maradnak meg ezen a pályán. Akiket a sztárság és nem a munka vonz, előbb utóbb elmennek, és sokan csak ugródeszkának használják a rádiót. A Corvinus Rádió jelenlegi csapata, mind szakmailag, mind emberileg, nagyszerű közösség.

A közelmúltban hosszabbították meg a közműsor-szolgáltatási engedélyünket, amelyben újabb hét évre kaptunk működési jogot. Jelenlegi székházunkból hamarosan a belvárosba költözünk, a nyárra talán már az új székházból szól a Corvinus Rádió˝ - mondta az igazgató, aki zárásként hozzátette:

˝A jövőbeni terveink között szerepel, hogy egy digitális archívumot hozzunk létre, amely által az összes anyagunk később is elérhető, visszakereshető lesz.˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgenland: Nyomozás egy magyar férfi ellen

Nyomozás folyik Ausztriában egy magyar férfi ellen egy burgenlandi banki sikkasztással… Tovább olvasom