Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Elkezdődött az üvegpavilon építése

Sopron - Folytatódik a Deák téri néprajzi gyűjteménynek otthont adó Lenck-villa felújítása. A kerítést már kapubejáróval látták el, amelyen teherautók is a múzeumkertbe juthatnak.
A Soproni Múzeum Deák téri néprajzi gyűjteményének bejáratánál már évek óta fityeg „A múzeum technikai okok miatt zárva" feliratú tábla. (Előzmények: Balesetveszélyes múzeum, Kisalföld, 2003. április 11.). A napokban újabb lendületet vett a helyreállítás: a néprajzi gyűjteménynek otthont adó épület födémcseréje már megvalósult, most a baleset-veszélyessége miatt lebontott üvegpavilon újjáépítése kezdődött meg. A Csatkai utca irányából kaput vágtak a kerítésen, s így munkagépek és teherautók is az építési területre mehetnek.

Az első, 23,3 millió forintba kerülő ütemben a régi alépítményt takarítják el és új alapot hoznak létre.
Az első, 23,3 millió forintba kerülő ütemben a régi alépítményt takarítják el és új alapot hoznak létre.


A fenntartó megyei önkormányzatnál megtudtuk, tavaly nyáron született döntés arról, hogy az épület üvegpavilonját két ütemben állítják újra helyre. Az első ütem 23,3 millió forintos költségéből tízmillió forintot a regionális fejlesztési tanács áll, a többit saját erőből teremtik elő.
– A munkálatok első ütemében a régi alépítmény eltakarítását végezzük, hogy az új alapozást követően elkészülhessen a kőmellvéd falazat, amelyet a régi kövekből emelünk – tájékoztatott Faragó Zsolt, a kivitelező cég ügyvezetője. – A munkálatok két-három hónapig is eltarthatnak. A második ütemet az acélszerkezet és az üvegborítás újjáépítése jelenti majd.

Olvasóink írták

  • 2. Lárika 2008. augusztus 12. 11:23
    „És utána talán jöhet az épület felújítása is. De jó lenne!”
  • 1. Egy Soproni 2008. augusztus 09. 09:59
    „VÉGRE VALAMI!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivállal bővül a Páneurópai Piknik

Sopron - A Várkerületen és a Fő téren könnyűzenei fesztivállal bővül a Páneurópai Piknik 19.… Tovább olvasom