Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Elkezdődött a hatmilliárdos hulladékberuházás Cséren

Csértől pár száz méterre, hatalmas munkagépek és porfelhők jelzik: végre elkezdődött a hatmilliárd forintos hulladéklerakó építése. A tervek szerint jövő év augusztusában adják át a létesítményt.

Csér megyénk egyik legkisebb települése, alig negyvenen lakják. Épp ezért az egy főre eső beruházási értéket tekintve, Csér alighanem a megye élén végezne: a falu külterületén, húsz hektáron hatmilliárd forintos beruházás kivitelezéséhez fogtak a szakemberek. A területen teherautók, markológépek dolgoznak kombájnok helyett.

– Túlzás nélkül állítható, a cséri hulladéklerakó építésének kezdete a falu történetében is új fejezetet nyitott – fogalmazott Csér polgármestere, Várallyay István.

– Felmérhetetlen az a gazdasági előny, ami a létesítmény üzemelésével jár majd: iparűzési adóból tízmillió forint folyik be a falu kasszájába. Ennek eredményeként egy nyugat-európai színvonalú falut álmodunk, fejlesztésekkel, modernizálással. Nagyapáink is büszkék voltak arra, hogy fenntartották a falut, szeretnénk, ha az unokáink is büszkék lennének rá. Csér idén lesz 700 éves település. A szép évfordulót jövőre gondoljuk megünnepelni, a létesítmény átadásakor.

Teherautók, markológépek dolgoznak kombájnok helyett
Teherautók, markológépek dolgoznak kombájnok helyett


– Örülünk, hogy végre belátható időn belül elkészül a lerakó – mondja Kovács Martin, tősgyökeres cséri fiatalember. – Kíváncsian várjuk ennek hozadékát, a fellendülést. Bár engem az erdész szakma érdekel, van olyan cséri ismerősöm, aki a hulladéklerakónál képzeli el a jövőjét. Reméljük, sikerrel jár.

A cséri lerakóban helyezik el Sopron, valamint további 38 település másra már nem használható hulladékát. A cséri központi telep mellett Sopronban a Harkai úton szelektív gyűjtő épül, válogatóval, átrakóval, biohulladék-komposztálóval, s a cséri projekt részét képezi majd a fertőendrédi térségi központ is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezérigazgató a soproni sörgyárban

A vezetés éves szinten hatszázmillió forintot fordít a soproni gyár folyamatos korszerűsítésére. Tovább olvasom