Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Elkészült a szennyvízcsatorna

Röjtökmuzsaj–Ebergőc - Mintegy 350 millió forintból elkészült Röjtökmuzsajon és Ebergőcön a szennyvízcsatorna-hálózat. A tisztító jelenleg próbaüzemben működik, és eddig kilencven család csatlakozott a rendszerre.

Elvben háromszáz család szennyvizének elvezetése oldódott meg Röjtökmuzsajon és Ebergőcön. A két településen közösen építették meg a csatornahálózatot, amely a napokban készült el. (A tisztítótelep már három évvel ezelőtt megépült, így ezt most csupán be kellett üzemelni.) A beruházás összköltsége eléri a 350 millió forintot. Az összeg hatvan százalékára állami támogatást nyertek, a fennmaradó részt a lakosságnak kell kifizetnie.

– Sikerült kedvezményes kamatozású hitelt kapnunk, a két önkormányzat magára vállalta a kamatok fizetését – tudtuk meg Bak Gyulánétól, a gesztortelepülés Röjtökmuzsaj polgármesterétől. – A családoknak tíz esztendő alatt évi húszezer forintjába kerül a csatorna. A két településen nagy szükség volt már a hálózatra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a műszaki átadás után néhány napon belül már százan csatlakoztak a rendszerre.

A hálózat és tisztító jelenleg próbaüzemben működik. Az ünnepélyes átadást augusztus 4-re tervezik. A rendszer üzemeltetését a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. végzi majd.

Röjtökmuzsaj és Ebergőc szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis az utolsó pillanatban kapott állami támogatást. Térségünkben Nemeskér, Iván, Csér, Csáfordjánosfa, Pusztacsalád, Répceszemere, Tőzeggyármajor, valamint Csapod településeken nincs megoldva a szennyvíz elvezetése.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstölt este a gimnázium

Sopron-Kismarton - Kigyulladt tegnap este a soproni Széchenyi-gimnázium Templom utcai épületének második emelete. Az összehangolt magasból mentés gyakorlásában a soproniak mellett a kismartoni tűzoltók is részt vettek. Tovább olvasom