Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Elkészült(?) a Deák tér

Sopron - A soproniak már visszavonhatatlanul birtokba vették a Deák teret, annak ellenére, hogy csak kedden kezdődött meg a műszaki átadása. Néhány nap múlva kiderül: kérhet-e a város használatbavételi engedélyt.
Ma már tény, az augusztus 15-i határidőre nem fejeződött be a Deák tér rekonstrukciója, de ennél sokkal fontosabb, hogy most már csak napok kérdése és valóban elvonulnak a kivitelezők. Hogy végül milyen lett, arról a soproniak még bizonyára elvitatkozgatnak egy darabig, kedden viszont a szakhatóságok képviselői tartottak bejárást, mert megkezdődött a tér műszaki átadása.

A szakembereknek maximum nyolc nap áll a rendelkezésükre, hogy írásban nyilatkozzanak. Amennyiben mindent rendben találnak, akkor 72 órás próbaüzem következik, és csak ezt követően veszi át a parkot a város, illetve az üzemeltető Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt.

– Augusztus 15-én tartottunk műszaki bejárást, akkor tizenkét oldalas „hibajegyzék" készült – mondta Kerekes Attila, az önkormányzat főmérnöke. – Ezek többségét kijavították, de azért még akadnak kisebb tennivalók. Remélem, hogy a szakhatósági vélemények már ma vagy holnap beérkeznek, s ezek tükrében kezdődhet a teljes próbaüzem, hiszen a térbe számos gépészeti berendezést építettek be. Amennyiben valamilyen probléma akad, akkor azt azonnal kijavítják a kivitelezők.

A próbaüzemet követően szűnik meg építési területként a Deák tér, s kérheti meg a soproni önkormányzat a fertődi építéshatóságtól a használatbavételi engedélyt.

A nagy kérdés tehát, hogy miképp vélekednek a szakhatóságok a „készre jelentett" térről, ahol még tegnap délután is szorgoskodtak. Az azonban már biztos, hogy valamikor majd meg kell oldani a turisztikai központ előtti lejtős térség vízelvezetését, mert a hétfői nagy esőzés és áramkimaradás miatt a víz felgyülemlett az épület bejárata előtt. Vagy még egy vízmedencére lesz szükség, vagy duplán kell biztosítani a szivattyú áramellátását. Olyan „apróságokkal" nyilván megbirkóznak a szakemberek, hogy az új lámpaoszlopok ne „süllyedjenek" el, vagy hogy gyorsan kijavítsák a díszburkolatok ma még meglévő hibáit. Előbb-utóbb a régi vasbetonból készült lámpaoszlopokat is kiemelik, s őszre elkészülhet az általános iskola előtti rész is, amelynek felújítása nem volt benne az eredeti programban.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélyben turnézik Sopron Város Fúvószenekara

Sopron– Erdélybe, a Sepsiszentgyörgy melletti Rétyre utazik ma a fúvószenekar – mondta… Tovább olvasom