Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Elkapták az okmány nélkül utazó arabot

Sopron - A soproni rendőrök a határ közelében Schengen óta először kaptak el egy olyan arab férfit, akinél semmiféle személyazonosságot igazoló papír nem volt. Ügyében eljárás indult.
Ausztria irányába tartott az a badeni rendszámú Seat Leon és az a bécsi rendszámú Volkswagen Passat típusú személygépkocsi, amelyeket a 84-es főúton, alig pár kilométerre a határtól úgynevezett mélységi ellenőrzés alá vontak a Soproni Rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának munkatársai.

– A badeni rendszámú autóban egy török állampolgárságú házaspár utazott. A nőnél csak jogosítvány volt, ami személyazonosság igazolására nem alkalmas, de mivel a férfi rendelkezett osztrák tartózkodási engedéllyel, így jogszerű magyarországi tartózkodásuk megállapítása után őket figyelmeztettük, majd elengedtük – mondta Horváth Richárd alezredes, az osztály vezetője. – A mögötte haladó autóban hárman utaztak, két török származású osztrák állampolgár, valamint egy arab férfi, akinél semmiféle hivatalos papír nem volt. Járőreink szerint palesztin vagy egyiptomi illető lehet, aki nem árulta el, miképpen jutott Magyarországra.

Mivel személyazonosságát nem tudta igazolni, előállították és további intézkedésre a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal győri kirendeltségére szállították. Az ügyben külföldiek magyarországi tartózkodásával összefüggő szabálysértés miatt eljárás indult. A török származású osztrák állampolgárok semmit nem mondtak arról, miképpen kerültek kapcsolatba az arab illetővel. A soproni rendőrség az ügyről értesítette az osztrák hatóságokat a részletek tisztázása érdekében.
Horváth Richárd alezredes hozzátette: a schengeni övezethez való tartozásunk óta illetékességi területükön ez volt az első eset, amikor alig pár kilométerre a határtól olyan személyt tartóztattak fel, akinek semmiféle igazolványa vagy papírja nem volt.

Olvasóink írták

  • 1. Bimbó 2008. január 29. 09:18
    „"Horváth Richárd alezredes hozzátette: a schengeni övezethez való tartozásunk óta illetékességi területükön ez volt az első eset, amikor alig pár kilométerre a határtól olyan személyt tartóztattak fel, akinek semmiféle igazolványa vagy papírja nem volt." Most ez jó vagy rossz hír? Mekkora szenzáció!! Hányan jutottak illegálisan ki Ausztriába? Arról miért nem esik szó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusban ismét városi lomtalanítást hirdetnek

Sopron - Egyre kevesebb az illegális szemét a városban és környékén, köszönhetően a… Tovább olvasom