Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Elkapták a bombával fenyegetőzőt és a betörőket

Sopron - Bombariadó volt a Ferenczy utcai vendéglátó-ipari iskolában, de a rendőrségnek sikerült elkapnia a fenyegetőzőt. Ugyancsak kézre kerítették a Sopron és Kópháza külterületén lévő hétvégi házak kifosztóit.

Egy utcai telefonfülkéből hívták fel a Ferenczy utcai vendéglátó-iskolát, s közölték, bombát helyeztek el az épületben. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, amelyet – és a mellette lévő általános iskolát – az átvizsgálás idejére kiürítettek.

– Bombát szerencsére nem találtunk, de a középiskola vezetésével megkezdtük a lehetséges telefonáló személyének kiderítését – közölte Szalóki Csaba, a kapitányság bűnügyi osztályának őrnagya. – A kört szűkítettük, így került képbe az a 16 éves fertőszentmiklósi diák, aki végül elismerte tettét. Elmondta, az egyik tanárral volt konfliktusa, aki elégedetlen volt a munkájával, és többször tett rá megjegyzést. Bosszút akart állni, ezért folyamodott a bombás történethez. A közveszéllyel való fenyegetőzést a rendőrség bűncselekményként kezeli, s elindítottuk ellene a büntetőeljárást. Akár két év börtönt is kaphat.

Nagy István főhadnagy (balra) és Farkas Gábor rendőrkapitány a lefoglalt utánfutós személyautónál. Fotó: Gosztonyi
Nagy István főhadnagy (balra) és Farkas Gábor rendőrkapitány a lefoglalt utánfutós személyautónál. Fotó: Gosztonyi

Ugyancsak sikerrel jártak a nyomozók, amikor elfogták a Sopron és Kópháza környéki víkendházak betörőit, kifosztóit. – A két csornai gyanúsított közül az egyik már két éve is hasonló bűncselekményt követett el Sopronban – mondta Nagy István főhadnagy, a nyomozó alosztály megbízott vezetője. – A mostani betöréssorozat során hatszáz kilós autómotort éppúgy vittek, mint lavórt, a lényeg, hogy fém legyen.

– A házkutatások szintén eredménnyel jártak: egyikük autója utánfutóján ott sorakoztak a MÉH-be szánt lopott holmik, alumínium létrák, kismotor, más használati tárgyak. Beismerték, hogy előzőleg már több fuvarral vittek a MÉH-be. Büntetőeljárást kezdeményeztünk ellenük, egyszersmind a bíróság döntött előzetes letartóztatásukról is.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség várja további károsultak jelentkezését.

Olvasóink írták

 • 7. naplopo 2009. december 12. 19:45
  „Vajon én miért nem tudok hozzászólni, miért nem tudok semmit sem a fiúról, és a sztoriról?
  Szokás szerint, a Kisalföld cikkei kevesebbet árulnak el, mint a kommentek.
  Nem lehetne az újságot átszerkeszteni, h a kommentek legyenek felül? - vagy csak a címet írná ki a Kisalföld, aztán lehetnének kommentek, és ha valamit nem tudnánk abból meg, akkor esetleg a Kisalföldes újsággépelők fűzhetnének hozzá pár sort. :::)”
 • 6. brigi89 2009. október 23. 16:21
  „A fiú igen is Fertőszentmiklósi!”
 • 5. 1soproni 2009. október 16. 15:35
  „A csávó úgy telefonált bombariadót, hogy nem akart megúszni semmit. Azaz aznapra nem hogy dolgozata/felelése nem volt hátra, de már több órája sem volt aznap. Úgymond "iskola után" telefonált be a rendőrségre.
  Ezt a pancsert...”
 • 4. kismami25 2009. október 16. 12:50
  „Csak azt nem értem,h a két külön álló bűncselekményt miért említik egy lapon? :-) Már azt hittem, h azt is a fiú követte el....”
 • 3. smaczylaci 2009. október 16. 11:39
  „Pár javitás a bombás történethez:
  1. A rendőrséget hívta a gyerek, nem az iskolát.
  2. A nagy erőket két futólépésben közlekedő rendőr jelenti, akik személyesen közölték az igazatóval a fenyegetést, ezek után jelent meg pár járőrkocsi.
  3. A fiú nem fertőszentmiklósi...

  Nem okoskodok, csak ez az igazság.”
 • 2. Tapmancs 2009. október 16. 09:40
  „Lada, alumínijum, fém...”
 • 1. Intel 2009. október 15. 17:14
  „Nem baj majd apuci kifizeti a bírságot...
  Bár remélem, hogy a rendőrség a teljes kiszállási díjat kiszámlázza a családnak.
  Legalább a gyerek nyáron dolgozhat, hogy rendezze a tartozását!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osváth: A megszorítások a szegényeket tovább sújtják

Az országos költségvetés az eddigi legnagyobb megszorításokat tartalmazza a rendszerváltás óta mind… Tovább olvasom