Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Elítéltek húsz vádlottat

Huszonkilenc vádlottat érintő büntetőpert tárgyalt a héten a Soproni Városi Bíróság.
Végül csak húsz vádlottra szabtak ki büntetést. Kilenc vádlott ügyét ugyanis orvosi vizsgálatok és különböző betegségek, okok miatt elkülönítették, esetükben folytatódik a büntetőeljárás.

Dr. Szabó Magdolna bíró és tanácsa előtt többnyire többszörösen büntetett előéletű személyek ültek a vádlottak padján. Az elsőrendű vádlottat – a sopronkőhidai börtönben előzetes letartóztatásban lévő – 34 éves S. A. szerb-montenegrói állampolgárt bűnösnek találta folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészés, továbbá hatrendbeli közokirat-hamisítás bűntettében. Halmazati büntetésül 2 év 2 hónap börtönt kapott.

Mivel a szerb embercsempészt hasonló bűncselekmények miatt 2004-ben már a mosonmagyaróvári bíróság is egy év – felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, most azt is le kell ülnie. Utána öt évre kiutasítják hazánk területéről. Az ugyancsak 34 éves S. M. szerb-montenegrói állampolgárra, mint másodrendű vádlottra, egy év hat hónapot szabtak ki. A büntetés letöltését követően ő is öt évre nem kívánatos személy lesz hazánkban.

A harmad- és negyedrendű, 25 és 24 éves zalaegerszegi vádlottakat 2 év 6 hónap, illetve 3 év börtönnel sújtották. Pket az embercsempészés mellett társaiknál nagyságrendekkel több, 33, illetve 36 rendbeli, bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolták. Az első-, a harmad- és a nwegyedrendű vádlottak és védőik fellebbeztek, ügyük a megyei bíróságon folytatódik.

Az embercsempész banda többi tagját felfüggesztett szabadságvesztésekre, továbbá 45 ezertől 80 ezer forintig terjedő pénzbüntetésre ítélték. Ezen túlmenően a bűnügyi költségek sokszor százezer forint fölötti összegét is az elítélteknek kell állniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilistól luxusadó, önbevallással

Négy értékövezetet – Lövérek, Kertváros–Kutyahegy, belváros környéke–Jereván-lakótelep, egyéb – jelölt ki a soproni városháza az Országgyűlés által tavaly elfogadott luxusadótörvény alkalmazásához. A jogszabály alapján a 100 millió forint feletti értékű ingatlanok tulajdonosainak a 100 millió forint feletti érték 0,5 százalékát kell befizetniük az önkormányzatoknak. Tovább olvasom