Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Elítélte a bíróság a fiatalokat - drogért ment, hoppon maradt Sopronban

Bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra, hogy két ismeretlen kirabolt egy 18 éves fiatalembert.

– A történet azonban nem várt fordulatot hozott – tájékoztatott Aranyos Gábor alezredes, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője. – A fiatalember elmesélte, a bánfalvi hősi temetőben odalépett hozzá két férfi.

Felszólították, adja oda hátitáskáját. Megfenyegették, ha nem tesz eleget a kérésüknek, megverik. Mivel a táskában semmi értékeset nem találtak, a pénztárcáját követelték. Ekkor azonban a károsult elfutott, s meg sem állt az ágfalvi lakóparkig. Onnan hívta a rendőrséget. Nagy erőkkel mentünk ki a helyszínre, s nyomkövető kutyát is hozattunk Győrből.

A rendőrségi meghallgatáson azonban a kirabolt fiatalember a keresztkérdések után egyre furcsábban viselkedett. Végül kiderült, látásból ismerte támadóit, akikkel a hősi temetőben beszélt meg találkozót, hogy drogot vegyen tőlük.

De kábítószer helyett fenyegetést kapott. A nyomozók a Hajnal téren még aznap késő este elkapták a gyanúsítottakat, akik végül elismerték tettüket. Mint mondták, megtervezték, hogyan szerezzenek pénzt a fiataltól.

A 27 éves és 20 éves fiatalok – akik eddig büntetlen előéletűek voltak – gyorsított eljárás keretében kerültek bíróság elé. Rablás miatt két év, illetve egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélték őket, három évre felfüggesztve. Kábítószert különben nem találtak náluk, de ez ügyben még zajlik a nyomozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron idei költségvetése: célpontban a kiadások

Sopron büdzséjének negyedét a város költségvetési intézményei és a Polgármesteri Hivatal viszi el. A… Tovább olvasom