Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Elismerték a ´´táncoló pedagógust´´

Sopron - Sipos Ferenc és néptáncosai már amolyan „sopronikumok". Az iskolaigazgató néptáncoktató évek óta viszi jó hírét a városnak szerte a nagyvilágban. Ezért is érdemelte ki a „Sopron kultúrájáért" díjat.
– Nagy boldogság számomra ez az elismerés. Annak külön örültem, hogy részben a pedagógusnak szól – mondja mosolyogva a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, aki diákjai körében méltán örvend nagy népszerűségnek. Sipos Ferenc elsősorban a tanári pálya elkötelezettje, de ezen belül a művészeti nevelésé és a néptáncoktatásé, a magyar hagyományápolásé is.

– A kultúrához való hozzájutás esélye családonként más és más. Az otthonról hozott és szerzett értékrendem része: pedagógusként azt is kötelességemnek tartom, hogy kultúrához segítsem a gyerekeket – vall ars poeticájáról Sipos Ferenc, aki azokkal ért egyet, akik a tanár szerepében a hangsúlyt a nevelésre helyezik.

Sipos Ferenc kultúrához segíti a gyerekeket. Fotó: Magasi
Sipos Ferenc kultúrához segíti a gyerekeket. Fotó: Magasi

A földrajz–testnevelés–néptáncpedagógus szakos tanár 18 éve tanít Sopronban, 13 esztendeje igazgatja a Halász utcai Petőfi-iskolát, amely vezetése alatt alapfokú művészetoktatási intézménnyé vált. Ahogy az elismerés indoklásában is elhangzott: Sipos Ferenc munkásságát a tudatos, következetes szakmai alapossággal végigvitt építkezés jellemzi. Táncegyüttesei – a Pendelyes és a Soproni Táncegyüttes – a magyar népi hagyományokat, a magyarság tánckultúráját közvetítik idehaza és külföldön is. Sopron kultúrája rengeteget nyert azzal, hogy több száz fiatal választotta és tanulta a néptáncot, ismerte meg a magyar néprajzot és kultúrát.

Olvasóink írták

 • 4. setretmc 2009. február 08. 14:36
  „HÁt ha már valaki 10-20 éve ezzel foglalkozik meg is érdemli....
  meg (mivel ismerem) tudom hogy szívvel lélekel csinálja
  gratula”
 • 3. pedagogus 2009. február 08. 10:50
  „Gratulálok Feri!”
 • 2. FREDDY/S 2009. február 08. 10:24
  „Az élet megkívánja, hogy mindenki tudjon a pengeélen táncolni, nemde...”
 • 1. bobo 2009. február 07. 00:22
  „Vajon a szintén soproni Lajtha László Néptánc Egyesület után mikor fognak valakit kitüntetni?
  PRO/KONTRA KULTÚRA?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szóváltás után megtorlás

Szakony–Csepreg - Súlyos testi sértés és csoportos garázdaság miatt állítottak elő a büki… Tovább olvasom