Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Elismerés a líceumnak

Sopron - A vasárnapi tanévnyitó istentiszteleten Prónay Sándor-díjjal ismerték el a Berzsenyi-iskola közéletben betöltött szerepét, a fiatalok szellemi, lelki fejlődéséért tett munkáját.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Prónay Sándor-díja világi személyeknek és evangélikus egyházi intézményeknek adományozható. A díjat a kuratórium döntése alapján a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium érdemelte ki az idén. Az elismerést az intézmény tanévnyitó istentiszteletén Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke adta át vasárnap az evangélikus templomban.

– Nagy örömet jelent számunkra, hogy megkaphattuk a Prónay Sándor-díjat. Ezzel elismerték, hogy magas színvonalon végezzük a munkánkat és szellemi, valamint anyagi tőkénkkel is gazdagítjuk és támogatjuk az evangélikus egyházat. Annál inkább is ajándék a díj, mert ebben az esztendőben ünnepli 450 éves fennállását a Berzsenyi-líceum és jó érzés úgy kezdeni a tanévet, hogy díjazták a jó hírünket és a közéletben betöltött szerepünket – mondta el Tölli Balázs igazgató.

Ünnepség: A tanévnyitó keretében adták át a Prónay Sándor-díjat Tölli Balázs igazgatónak. Fotó: Magasi Dávid
Ünnepség: A tanévnyitó keretében adták át a Prónay Sándor-díjat Tölli Balázs igazgatónak. Fotó: Magasi Dávid

A névadóról:
Prónay Sándor báró (1760–1839) bölcsészetet tanult, jogi tanulmányokat folytatott. Fiatal korától keresztény szellemben nevelkedett. 1790-ben az evangélikus iskolák főfelügyelőjévé választották. 1819-től haláláig az egyház egyetemes felügyelője, világi elnöke volt. Az evangélikus egyháznak nagy szüksége volt hitére, hűségére, bölcsességére és tapasztalatára.  

Olvasóink írták

 • 6. volt licista 2008. szeptember 03. 18:31
  „SAmu! Szerintem elég bizonyíték az, hogy az ország több részéről is érkeznek diákok a BDEG-be...a Széchenyiről ez nem hiszem hogy elmondható, és ez így elég bizonyíték, hogy nem egy gagyi iskoláról beszélünk, a 450 évet pedig már meg sem említem.:) ...és ezt nem csak azért mondom mert elfogult vagyok a volt iskolámmal szemben.”
 • 5. ERKDP 2008. szeptember 03. 01:04
  „Nem is kell, hogy én mondjam ki... ;) De még mielőtt kitörne a háború a Széchenyi tér két oldala miatt: mindkettő nagyon jó iskola. Ki ebben, ki abban. Van, aki agyonobjektivizált statisztikák alapján okoskodik, én inkább saját tapasztalataimra hagyatkozom. Annyiban azonban ne legyen vita: az ország egyik legrégebbi intézménye a Líceum, olyan hagyományokkal, történelemmel és felhalmozott értékekkel, amit sokan irigykedve szeretnének egyszer elérni maguk is, köztük talán a 152 éves Széchenyi is. Ennek szól a kitüntetés, ami nemcsak a Líceumnak, hanem az egész városnak megtiszteltetés!”
 • 4. SAmu 2008. szeptember 02. 21:01
  „Kedves ERKDP és volt licista!
  Tényleg tévedtem volna ? Még a Széchenyinél is jobb iskola?”
 • 3. volt licista 2008. szeptember 02. 10:49
  „Kedves SAmu!
  Attól még hogy néhányan halálfejes trikóban érzik jól magukat, attól még lehetnek normális emberek (tudod izlések és pofonok) és tudnak kulturáltan is viselkedni egy ilyen megtisztelő pillanatban. A BDEG Nagyon jó iskola!!!!”
 • 2. ERKDP 2008. szeptember 01. 22:24
  „Ellenőrizve. Találatok száma: 0. Lehet, hogy összekeverte a szemközti intézménnyel? :) De félre a humorral! Hibák/hibás emberek mindenhol vannak, SAmunak üzenem, figyelje, hogy hol mennyit talál. Aztán vonja le a konzekvenciát!
  A Líceumnak pedig a legmélyebb elismerés, hála és köszönet, mindazért, amit rajta kívül már nem sok helyen talál meg az ember! Legyen rá büszke minden soproni!”
 • 1. SAmu 2008. szeptember 01. 18:52
  „Remélem a püspök fogadásán nem halálfejes - sátánista trikókban feszengtek az ifjak, mint normál iskolai napokon olykor látható a Líceum ablakán bepillantva... Aki nem hiszi, ellenőrizze!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemerítkezés a Bárka Baptista Gyülekezetben

Sopron - Hitvalló bemerítkezést és ünnepi istentiszteletet tartott a soproni Bárka Baptista… Tovább olvasom