Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Elhunyt Gidai Erzsébet

Hosszan tartó betegség után, életének 69. évében kedden elhunyt Gidai Erzsébet, a közgazdaságtudomány professzora, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának alapító dékánja, a MIÉP volt országgyűlési képviselője.
Gidai Erzsébet 1962-ben, Budapesten diplomázott gazdaságmatematikából, doktorátusait itt és Berlinben szerezte. 1988-ban lett a közgazdaságtudomány akadémiai doktora; pályáját a Magyar Nemzeti Banknál kezdte, majd egyetemen és kutatóintézetekben dolgozott, s több külföldi egyetemen is vendégoktatói felkérést kapott.

Fő szakterülete a magyar gazdaság elemzése, elsősorban az eladósodás, a privatizáció, a megélhetési feltételek alakulása volt; 1998-ban a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) országos listáján szerzett országgyűlési képviselői mandátumot.

Gidai Erzsébet - Fotó: valasztas.hu
Gidai Erzsébet - Fotó: valasztas.hu

Olvasóink írták

 • 8. Pintér József 2008. október 13. 16:29
  „Nemrég értesültem Erzsike haláláról.
  A Baross utcai munkás ezúton búcsúzik Tőle.
  Mérhetetlen fájdalmat okoz az a tudat,hogy nincs többé.”
 • 7. BA3 2008. szeptember 01. 23:52
  „hatoska... Vélemény:
  Szeretettel ajánlom a CAPS LOCK billentyűt, oly hasznos funkciókat rejt ez a titokzatos műanyagdarab!...egyszeri lenyomása után kevésbé fog a véleményed kiabálásnak tűnni (mert arra aligha van okod) És számomra elég mulatságos látni, hogy "Volthallgató" -nak szegezel egy olyan kérdést, amit ha rendesen elolvastál volna fel sem merülne. Node szívesen segítek! Teljesen biztos vagyok benne, hogy az "ami nélkül nem maradhatott volna itt az egyetem" mondatrész magára a karra (KTK) vonatkozik, egyszerűbben: Professzorasszony sokat tett, ha nem a legtöbbet a kar megalapításáért...Gyakran egyedüliként, kétkedőkkel körűlvéve állt az ügy mellett, ha Ő nem lett volna akkor most KTK sem lenne! -remélem sikerült érthetőbbé tennem.

  SAmu: találó a névválasztásod (csak még azt nem sikerült eldöntenem, hogy a 10kg-os kalapácsra vagy az előemberre utal-e) komolyra fordítva a szót...légy oly szives és Professzorasszony munkásságának állomásait is ilyen részletességel leírni, mert bizonyosan vannak olyanok, amikről magam sem tudok. Örömmel venném ha a következő hozzászólásod erről szólna!”
 • 6. Vélemény 2008. augusztus 22. 09:59
  „Volthallgató!

  EZT HONNAN VZSED, HOGY NEM MARADHATOTT VOLNA ITT AZ EGYETEM - MILYEN FORRÁSBÓL SZÁRMAZIK EZ AZ INFORMÁCIÓ-S MIÉRT MARADHATOTT AKTK MEGALAKULÁSÁVAL?

  EZ UGYANIS NAGYON "ÉRDEKES" KIJELENTÉS!”
 • 5. Volthallgató 2008. augusztus 21. 09:40
  „Sopron sokat köszönhet, neki többek között, hogy kitartóan küzdött egy Közgazdaságtudomnyi Kar létrehozásában, ami nélkül nem maradhatott volna itt az egyetem!
  Tipikusan, azaz ember volt, aki mindenkire hatott!
  Nekem személyesen volt lehetőségek az előadásait követni, és nem egyszer vizsgáztam nála, kevés nála elhivatottabb embert ismertem!
  Hitt Magyarország szebb jövőjében és tett is érte! Elindított egy olyan Közgazdász generációt, akiknél nagyon sokan a profiton túl, hagyományos értékekért is tudnak küzdeni!
  Nyugodjék Békében!”
 • 4. hallgató 2008. augusztus 20. 21:31
  „Mikor másnaposan elfelejtettem felvenni egy vizsgát, segített...mikor az eltiltás közelében voltam, segített...amikor útáltam az egyetemet, és az összes dolgozóját, segített szeretni őket...mikor rá néztem, elgondolkodtam...
  és ráadásul, nem is ismertem igazán...”
 • 3. Hallgató 2008. augusztus 20. 17:35
  „Nyugodjék Békében!

  A cikkből kimaradt,hogy az ELTE -N szerzett pszichológiai diplomát IS!

  A KTK- n hallgatóit tisztelte,szerette, mindig volt 1- 1 kedves szava hozzánk...és ez fordítva is igaz!
  Kivételes ember volt!!!Büszke vagyok,hogy elmondhatom egyetemi tanárom volt!!!!”
 • 2. SAmu 2008. augusztus 20. 16:50
  „Tények: összesen hat (6) pártban fordult meg, ahogy ezt a Magyar Fórum (is) leírta, a leghosszabb ideig az MSzMp-nél volt, vezető tisztségben is. Bár valóban a MIÉP orsz. gy. képviselője volt négy éven át, ennek a pártnak soha nem volt tagja - ezt saját maga mondta! - noha a fizetést innen is felvette.... Ezután Torgyánnál (2002-ben ) lett orsz. gyűlési képv. jelölt, a kisgazdák veresége után a Jobbik-nál jelentkezett, itt az akkori alelnök eltanácsolta. Nyugodjék békében!”
 • 1. /joco1 2008. augusztus 20. 16:01
  „Öszinte részvétem.Gidai Erzsébet- a politikai hitvallása mellett is/ellenére is - egy igen nagy tudásu -tényleg-"szakmájának" a közgáz-nak PROFESSZORA volt.Én a tudost szerettem , tiszteltem benne!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simonyi: Az internet után is lesz internet

Nemeskér - A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat Nemeskéren tartotta a hivatalos Szent István-napi… Tovább olvasom