Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Elhozták a lefoglalt autót - visszakapták a rendszámot

Szerdán napközben a Sopron holding telephelyéről a tulajdonos elhozta azt az autót, amelyet kedden azért szállítottak el, mert 18 alkalommal nem fizetett parkolási díjat. A parkolási díjtartozást a tulajdonos akkor is és most is vitatta.


Mint arról portálunkon beszámoltunk, a Sopron Holding Zrt. kedden kerékbilincset tetetett fel egy osztrák rendszámú autóra annak ellenére, hogy volt érvényes parkolójegye. Az eljárást azzal indokolták, hogy az osztrák rendszámú járműre 18 alkalommal nem vettek parkolójegyet. A
járművet később a holding telephelyére szállította el a zrt.

- Ügyfelem szerdán napközben a telephelyről elhozta az autót - tájékoztatott dr. Irikov D. Mihály ügyvéd. - A törvény álláspontunk szerint erre lehetőséget ad akkor, amikor kimondja, hogy a birtokot jogos önhatalommal is meg lehet védeni. S ez ilyen esetnek minősült. Igaz, a telephelyen kisebb ellenállásba ütközött a tulajdonos, de végül sikerült elhozni a járművet.

Az autó átvizsgálásakor derült ki, hogy mind a két rendszám hiányzik. Ez ügyben egyedi azonosító jel meghamisítása miatt a rendőrségen bűntető feljelentést tettünk. Ennek oka, hogy a rendszámot engedély nélkül, harmadik személy nem távolíthatja el. Igaz, a kapitányságon eleinte nem akarták befogadni a bejelentést. Ám végül sikerrel jártak.

Az ügyvéd hozzátette, a holding illetékese csütörtökön felkereste, s egyúttal vissza is kapták a rendszámot. Véleménye szerint a rendszám visszaszolgáltatása burkolt elismerése a jogellenes eljárásnak.

Nyitóoldali képünk illusztráció.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Feri1 2011. szeptember 10. 20:57
  „Ha tényleg 18 * jegy nélkül parkolt és utána a mikuláscsomagot röhögve dobta a kukába, akkor most had ne sajnáljam szegény áldozatot. Természetesen ha így volt, és ezekről még megvan a fénykép is.”
 • 21. himbi 2011. szeptember 10. 11:32
  „A törvény arról rendelkezik, hogy amennyiben a parkolási díjat az eljárás megkezdésétől számítva egy év után nem sikerül behajtani akkor az elévül, legyen az magyar vagy külföldi. Erre nem adnak felmentést a jogszbályok arra, hogy nem tudták behajtani mivel az érintett külföldi.
  A Sopron Holding törvénytelenül járt el, mikor fenntartotta a külföldi állampolgárt valamint törvényi hiányban "elkobozta" a járművet.”
 • 20. Nanu 2011. szeptember 10. 11:17
  „18 x jogtalanul parkolt és még ő pofázik a diszidált <moderálva>”
 • 19. zhall 2011. szeptember 10. 04:43
  „Nem kell minden négyzetmétert fizetőssé tenni,csak valóban azt ahol ez szükséges.Lassan a telhetetlenségük miatt már gyalog sem állhatok meg ingyen.Mit tesz a Holding ezekért a pénzekért?Karbantartani nem,takarítani nem,őrizni nem....Ki látott már olyant hogy egy szolgáltatás csak fizettetésből áll,és semmit nem nyújt.”
 • 18. Tonxy 2011. szeptember 09. 18:59
  „6: és ha kinn él és itthon már nincs semmilyen bejelentett lakhelye? Mert ugye akkor nem történik vele semmi maximum megunja a sok rendőri igazoltatást és rájön hogy tényleg jól tette hogy elment innen és nem fog visszajönni.”
 • 17. bali00004 2011. szeptember 09. 18:31
  „pedig ha egy városi testület nem tud dönteni "bizonyos" dolgokban..... és az ország "politikája" a mérvadó! akkor teljesen felesleges, hogy létezzen! hisz egy kisebb közösség azért választotta meg őket, hogy a városért tegyenek!! NE ELLENE!! párt hova tartozás mentesen. amikor Pista bácsi is simán látja, hogy mi rossz a városnak, de csak azért is nem...... mert a politika mást akar..... <moderálva>! "Város"”
 • 16. bali00004 2011. szeptember 09. 18:17
  „itt mindenkinek igaza van! sajnos ma, Magyarországon nem kiforrott a törvény. 20 éve rendszert váltunk! az elmúlt években, sajnos nem sikerült ezt be bizonyítani a kormánynak. de most!! hisz már "forradalmár" a kormány. és az ország 2/3 -da biztam meg őket az ország kormányzására. na, kérem esetleg ott tessék reklamálni. vagy helyi szinten a "forradalmi" képviselőknél, hogy mi is a probléma. mert hát nekik ez a munkájuk. asszem:-))”
 • 15. c77 2011. szeptember 09. 18:04
  „Szégyen szégyen holding.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 14. PUD 2011. szeptember 09. 17:15
  „Azzal senki nem foglalkozik ,hogy a holdind egy 40 éves nyugdíjas rendőrt foglalkoztat közpénzen több százezer forintért (nyugdíj mellett) ,hogy bilincselje és elszállíttassa a kocsikat.”
 • 13. botman 2011. szeptember 09. 15:43
  „@lincsi
  csak most februárban kötött a holding egy szerződést azzal a londoni behajtó céggel, azért tudják most küldözgetni külföldre is a felszólításokat! most próbálják visszamenőleg behajtani az évekkel ezelőtti büntiket!”
 • 12. Lobbo71 2011. szeptember 09. 12:38
  „Tényleg? Bűntető? Az mi? A bűn teteje?”
 • 11. Lincsi 2011. szeptember 09. 12:28
  „Csak egy történet: Német ismerőseinket 2010. júliusában megbüntették, mert nem vettek parkolójegyet. Kaptak ugyan piros csomagot. Az autóval még aznap balesetet szenvedtek, amiben az autó totálkáros lett. Elszállíttatták egy soproni szervizbe. Természetesen a piros csomag a kocsiban volt, és miután az autót visszaszállították Németországba, a csomag is feledésbe merült. Az autót roncsként eladták a csomaggal együtt:)
  2011 júliusában megérkezett Németországba a felszólítás, hogy akkor nem fizették be a tartozás, most viszont már pótdíjjal együtt.
  Szóval akit akarnak azt utolérnek a kedves Holding munkatársai. Pedig az autót közben eladták, és ráadásul a cégük nevén volt, amit közeben szintén eladtak, és mégis megtalálták őket az akkor már 21E ft-os bűnetetéssel. Kértek enyhítést, és leírták az okokat. Természetesen nem kapták meg, de egy próbát megért, és a pénzt be is fizették. Szóval nem igazán értem, hogy ezt a magyar urat az osztrák rendszámú autójával, hogy nem találták meg? vagy nem is akarták? vagy nem is akar/akart fizetni????”
 • 10. Csetneky 2011. szeptember 09. 10:58
  „Na, talán itt majd megáll az önbíráskodás.”
 • 9. sopron32+1 2011. szeptember 09. 10:49
  „Nem az osztrákokat és nem a holdigot kell szidni. Az ilyen bütnetöjogi dolgokban minden állam hibát követ el.
  Szerintem a magyarokat is jól meg kéne büntetni ausztriában, ha nem úgy közlekednek, parkolnak mint kéne. Ugyanígy persze idehaza is az osztákokat. Így volna igazságos a dolog. Sokáig vezettek (még most is sokan) mint az állatok az osztrák föutakon, mivel tudták, hogy nem lehet behajtani az osztrák részröl a büntetést egy bizonyos összeg alatt. Fordítva úgyszintén!
  Most már kezdenek rájönni, hogy így nem jó a dolog. Szabályzatokat, szabályokat írnak át, hogy mindenhol egyformán lehessen büntetni. Ezáltal sajnos mindenhol felmegy a büntetés összege.

  ÉS EZ ÍGY VAN JÓL!!!!!!!!!!!!!

  A közlekedési szabályok sem minden országban egyformák Európán belül! Ezt mindenhol egységesíteni kéne, aztán akkor nincs kimagyarázkodási lehetösége egy idegennek sem, egy idegen országan. Tehát, nincs mentség a büntetés alól, ha nem tartotta be a szabályokat.

  Viselkedjen mindenki mindenhol úgy, ahogy az elö van írva és akkor nincs nyavalygási lehetöség!”
 • 8. botman 2011. szeptember 09. 10:22
  „hogy lett volna igaza a holdingnak? marhaság....ez szimpla lopás! rendszámot leszedni?! mit képzelnek ezek, rendőrök? vagy hatóság? kb akkora kiesést jelenthet a külföldiek által nem fizetett parkolójegyek összege, mint amennyi perköltséget és kártérítést most fizetni fognak!”
 • 7. nága 2011. szeptember 09. 09:33
  „A Holdingnak teljes mértékben igaza volt!!!
  Vagy senki ne fizessen most már semmiért?!
  Az ügyvédek jó kis valutáért mindent elvállalnak, még azt is, aminek igazában maguk sem hisznek!
  Szégyen!”
 • 6. Frenk1 2011. szeptember 09. 09:16
  „Ja és magyar állampolgár volt az osztrák rendszámos? Ha igen, szeptember 1-től új törvény van az ilyen esetekre.... Vajon történt már intézkedés?”
 • 5. Frenk1 2011. szeptember 09. 09:14
  „Nevetséges, amit ma meg lehet tenni. Jogállam az, amikor egy parkolást nem fizető alak visszaveheti a gépkocsiját és a Holding tehetetlen? Szomáliában vagyunk avagy más babánköztársaságban? Vezérigazgató Úr és S. Holding! Sajnálom Önöket, hogy tehetetlenek.”
 • 4. brie 2011. szeptember 09. 08:35
  „"A parkolási díjtartozást a tulajdonos akkor is és most is vitatta"

  Na ne!!! Ő ott sem volt. Fizessenek csak a magyar rendszámmal. Ez majd olyan szimpatikus, mint a szlovák rendszámos luxuskocsik. Már van hely, ahova azért nem megyek, mert a főnökség szlovák rendszámmal nyomja.”
 • 3. iparos 2011. szeptember 09. 08:10
  „Legközelebb, ha látok osztrákot parkolojegyet venni, lebeszélem rola! Ugy sem tudják behajtani!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra szállt a sűrű füst Ivánban, tehetetlen lakosok

Elviselhetetlen füst terjengett Ivánban csütörtökön este. Egy helyi család háztartási hulladékot… Tovább olvasom