Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Élhetőbb Sopronért a Városvédők

A Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület kialakította "Élhetőbb Sopronért" programjának hangsúlyos területeit.

Ezek a következők: a város pénzügyi helyzetével kapcsolatos elképzelések, civil kontroll az önkormányzat életében, a közlekedés javítása, különös tekintettel a kerékpárosokra, sport és ifjúságvédelem, turizmusfejlesztés és széleskörű konzultáció az új Széchenyi Terv keretében megvalósítható beruházásokról.

A részletes programpontokat a választás előtti hetekben hozzák nyilvánosságra. Ehhez várják a soproni polgárok észrevételeit a www.sopronivarosvedok.hu internetes oldalra.

Az egyesület kiemelt figyelmet szentel a fogyatékkal élőknek és a fiataloknak, ezért számukra külön megszólalási lehetőséget biztosítanak a honlapon.

Az egyesület tagjai kérik a civil kontroll szükségességével egyetértő választókat, hogy a következő héten támogassák ajánlószelvényeikkel Nagy Tamás polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek indulását.

Olvasóink írták

 • 13. SzImike 2010. augusztus 29. 12:30
  „Még ha nem is szívesen, de kénytelenek :-)”
 • 12. Orfeusz 2010. augusztus 29. 12:11
  „11. Megteszik.”
 • 11. SzImike 2010. augusztus 29. 11:17
  „Csak ismételni tudom magam.
  Kötelező válaszolni!”
 • 10. Orfeusz 2010. augusztus 29. 09:44
  „Kedves Imre! Tisztviselőként egyenlőre névtelen maradok. Azért sejtheti mennyi hülye beadvány (is) érkezik a Városházára... Az MDF/Városvédők koalíció túl nagy izgalmat nem vált ki sem bennem, sem Sopronban. Mármint pár tucat érdekelten kívül. Tudja, 1-2 %..... Azért szép dolog, hogy páran ilyen sok energiát fektetnek be N.T-be, mert pusztán arról van szó, hogy ő becsusszanhasson a Testületbe, polgármesteri jelöltsége több mint vicc. Egyébként jól és nyugodtan alszom.”
 • 9. SzImike 2010. augusztus 28. 22:33
  „Én is ezt hallottam és hiteles forrásokból”
 • 8. bobo 2010. augusztus 28. 22:10
  „Érdekes, én meg azt hallottam, a jobbikosok állnak rosszul, csak 2 helyi jelöltjük indulása biztos eddig.”
 • 7. SzImike 2010. augusztus 28. 21:20
  „Kedves Orfeusz, aki még mindig nem meri vállalni valódi nevét :-)

  Jómagam máris hozzászólására reagáltam. Méghozzá azon részére, hogy foglalkozzon a vállalkozásaival. Szerintem akkor Ők is! Majd a választáson kiderül, hogy mennyi az a nagy többség. Az az érzésem, hogy sokan otthon fognak maradni. Ön pedig szavazzon nyugodtan a FIDESZ-re, amit akár hívhatnánk ÖDESZ-nek is. Miért is? Mert fiatalnak már nem nevezhető. "Öreg" Demokraták Szövetsége.
  Hát, ha Ön szerint egy menhely létesítése egy kis csoport érdeke, akkor gyorsan bújjon vissza kis kuckójába és élje tovább kis remete életét. Azt hiszem jó lenne körül nézni. Ha tetszik, ha nem, mérlegelés nélkül kötelező válaszolniuk. A törvény az törvény! Volt rá 30 napjuk! Nálam civil és civil közt nincs különbség. Elég szomorú, ha egy város vezetése diszkriminatív módon viselkedik. Ha így van, akkor nem érdemlik meg a pozíciójukat.
  Figyelje a következő hét választási beszámolóját a Városvédőknek és akkor majd mindent meg fog tudni. Addig pedig jó izgulást és álmatlan éjszakákat kívánok Önnek.

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre, aki Önnel ellentétben vállalja nevét”
 • 6. Orfeusz 2010. augusztus 28. 19:26
  „Miért ne indulnának Simon, Abdai, Fodor urak??? Hiszen simán nyerni fognak! Bennük bízik a választók többsége, mint N. T-ban és formációiban jó, ha 1-2 %. Civil és civil között van különbség! A mi civil szervezetünk minden levelére választ kapott és intézkedés történt. Lehet, hogy tényleges problémákat vetettünk fel, míg mások butaságokat, szűk kört érintőket?”
 • 5. Orfeusz 2010. augusztus 28. 19:21
  „Az Mdf/Városédők koalíciónak a hírek szerint igen nehezen megy a kopogtatócédulák gyűjtése. N. T. is cédula gondokkal küzd, hiszen nem is soproni lakos. Vannak jelöltek, akik a "kiszállást" mérlegelik. Igaz a hír kedves SzImike? Őszintén!!!!!!!”
 • 4. SzImike 2010. augusztus 27. 18:56
  „És még egy apróság... Ha elovassák a közgyűlésről szóló cikket, akkor láthatják, hogy mi civilek kihez is fordulhatunk, ha gondunk van. Július 12-én és 16-án küldtünk levelet az önkormányzatnak és a mai napig nincs válasz, pedig a jegyzőnek harminc nap áll a rendelkezésére a törvény szerint. Vagy rájuk ez nem vonatkozik? És ez csak egy apróság a sok probléma között.

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre”
 • 3. SzImike 2010. augusztus 27. 18:46
  „Ennyi erővel akkor ne induljon Simon István, Abdai Géza és ez csak kettő név az összes jelölt közül. Nekik is van vállakozásuk, akkor foglalkozzanak azzal. Vagy nem? Ez hülyeség! De akkor ne induljon Fodor Úr se, mert Ő egyetemi tanár. Walter Dezső szintén vállalkozó. Dr. Friedli László Mihály, aki függetlenként próbál indulni, pedig nyugdíjas, tehát nehogymá legyen plusz jövedelme. Ilyen butaságot még nem hallottam.
  Nagy Tamás - aki figyeli a sajtót - sokszor felhívta a figyelmet, ha visszás dolgot vett észre. Ha most más színű városvezetés lenne, ugyan így dolgozna, mint képviselő. Ha nem lenne - mint előző 2. hozzászóló is írta -, nem lenne aki kritikus szemmel figyelné a városvezetés munkáját. Ilyen is kell! Sőt! Teljesen egyetértek az előző hozzászólóval.”
 • 2. bobo 2010. augusztus 27. 18:28
  „Én nem azért drukkolok Nagy Tamásnak, mert bármi esélye lenne, hanem azért, mert nélküle még kevesebb kritikus szem figyelhetné közelről az aktuális városvezetés munkáját. Ha csak azt nézném, ki milyen vállalkozáshoz kötődik, szinte nem is tudnék senkire se szavazni.”
 • 1. máris 2010. augusztus 27. 17:23
  „MIT AKAR MÉG NAGY TAMÁS,MÁR LE SZEREPELT ! FOGLALKOZZON A VÁLLALKOZÁSAIVAL !!!! MI AZ , HOGY SZAVAZZUNK RÁ !!! AMIT PRODUKÁLT, ÉS HA A KÖZÉRDEK LETT VOLNA, AKKOR NEM KELLENE BUZDÍTÁS ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüret - Dézsmálják a szőlőt Sopronban - galéria

Elkezdődött a 2010-ik évjárat szürete a Soproni Borvidéken. A Taschner Bor- és Pezsgőház már le is… Tovább olvasom