Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Elfogták a napraforgóügy csalóját

Németországban fogták el Faller Ákost, akit a rendőrség mintegy 800 millió forint sikkasztása miatt keresett.

Németországban fogták el Faller Ákost, a győri székhelyű Lamterra Bt. tulajdonosát, aki ellen a megyei rendőr-főkapitányság csalás és sikkasztás alapos gyanúja miatt adott ki nemzetközi körözést. A német hatóságok hozzájárultak Faller Ákos kiadatásához, akit a megyei rendőr-főkapitányság által kiadott nemzetközi körözés alapján fogtak el.

A német hatóságok hozzájárultak Faller Ákos kiadatásához, akit a megyei rendőr-főkapitányság által kiadott nemzetközi körözés alapján fogtak el.
– Várhatóan augusztus elején hozzák haza Faller Ákost – erősítette meg a Kisalföld információját Samu László alezredes, a megyei kapitányság gazdaságvédelmi osztályának alosztályvezetője. – Többrendbeli csalás és sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt indítottunk eljárást ellene. Nemcsak az elhíresült napraforgóügy miatt, hanem az azt megelőző, az építőiparban elkövetett tettei miatt is. A nyomozás jelenlegi adatai szerint mintegy 300 millió forintról kell számot adnia.

Faller Ákos
Reménykedhetnek tehát azok a napraforgó- és gabonatermesztők, akiknek áruját – még az elmúlt év őszén – Faller Ákos vásárolta meg a kapuvári Agrokapu nevű cégtől. Faller az árut továbbadta, felvette az érte járó pénzt, azonban „elfelejtette" kifizetni tartozását az Agrokapunak, s rövidesen külföldre szökött. A napraforgót pedig – jogos tulajdonosa – külföldre szállította. Az ügynek több megyében vannak károsultjai, csak a Sopron környéki – nagylózsi, sopronkövesdi, ebergőci, röjtökmuzsaji – termelők mintegy 30 millió forintot követelnek. Kérdés azonban, hogy hozzájuthatnak-e valaha a pénzükhöz.

A megyei rendőr-főkapitányság annak ellenére, hogy Fallert nem találták, az elmúlt hetekben, hónapokban folytatta a nyomozást. Mint Samu László elmondta, a gyanúsított elfogása, illetve közeli hazahozatala azonban felgyorsíthatja az eseményeket, persze sok függ hozzáállásától is.

Kapcsolódó anyagok >>

Nem kapták meg a napraforgó árát (2005-01-12) >>
800 millió forint már a kár (2005-02-17) >>
Még reménykednek a gazdák (2005-06-14) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúkárosodás miatt kényszervágás

A soproni fenyveseket megtizedelő szúkárosodás immár a turistaútvonalak mellett is kényszervágásokat… Tovább olvasom