Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Elfogták a gyújtogatót

Sopronban az egyik kínai vállalkozó által bérelt üzletház ablakát betörték, és gyúlékony anyagot locsoltak az eladótérbe.
A felcsapó lángokat sikerült hamar megfékezni. A gyújtogatót elkapták.

– Hajnali fél 3-kor azzal ébresztettek fel, hogy egy férfi betörte az egyik alsó ablakot, gyúlékony anyagot öntött az eladótérbe, amit lángra akart lobbantani – mondta érdeklődésünkre Karsai Krisztina, a stadion melletti egyik üzletház vezetője. – A helyszínen kiderült, a tűz csak az üzletház kinti részét égette meg, az eladótérben már nem tett kárt. Ugyanis amikor az elkövető betörte az ablakot, megszólalt a riasztó, s a közeli benzinkúttól jött a segítség. Pk oltották el a tüzet, mielőtt tovaterjedhetett volna. A gyújtogatót az egyik közeli kaszinó vendége vette üldözőbe, s nem sokkal később el is kapta. A rendőrök is hamar megérkeztek, s megbilincselték a tettest.

– Nyitás óta dolgozom ebben az üzletházban, és semmi jel nem utalt arra, hogy merénylet készül ellene – törölgette az üzletház bekormozódott részét G.-né Winkler Anita. – Az üzletház kínai bérlője különben Budapesten él, de amikor utóbb meglátogatta soproni érdekeltségét, óvatosságra vagy nagyobb biztonsági rendszabály betartására nem intett bennünket.

– Az elkapott gyújtogató egy többszörösen büntetett előéletű, karbantartóként dolgozó, 27 éves veszprémi férfi – tájékoztatta lapunkat Nagy Ernő alezredes, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője. – Azt állítja, családi problémák miatt került zaklatott állapotba, s hogy útnak indult minden cél nélkül. Nem is tudja, hogy került Sopronba. A motiváció szándékos rongálás volt. Orvos szakértői vizsgálatot is kérünk annak megállapítására, mennyire piromán az elkövető. A nyomozás jelenlegi állása szerint arra vonatkozóan nincs információnk, hogy önbíráskodásnak vagy üzleti problémák ilyen jellegű megoldásának lehettünk tanúi. Viszont további kérdéseket vet fel, hogyan és miért került gyúlékony anyag a birtokába. Figyelemmel az üzletház melletti benzinkútra és a lakótelepre, ellene közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt indítottunk büntetőeljárást.

– Sejtelmem sincs, mi lehetett a tettes indítéka, hogy gyújtogatni akart az üzletházban – fejtette ki a tulajdonos, Rácz Béla. – Ha esetleg volt felbujtó, a kör igen széles lehet, hiszen az üzletet egy kínai vállalkozó bérli. Ugyanakkor az épület biztonságtechnikai rendszere ezúttal is jól működött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 84-esen

Egy súlyos, valamint három könnyű sérültje lett annak a balesetnek, amelya 84-es főúton történ… Tovább olvasom