Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Elfogadták a városi költségvetést

Fertőd - A megye városai közül elsőként fogadta el a fertődi képviselő-testület a város költségvetését. 2008-ban az önkormányzat 1 milliárd 153 millió forintból gazdálkodhat.
A gyorsaság fő oka, hogy a képviselők részt vettek a pénzügyi bizottság ülésén, így a javaslataikat már korábban megtehették. A téma tárgyalását követően a testület tagjai különösebb vita nélkül mondtak igent arra, hogy a város ebben az évben 1 milliárd 153 millió forintból gazdálkodhat.

– A költségvetésünk jelentős részét a bérek és járulékok kifizetése teszik ki – mondta el Fülöp Géza polgármester. – Idén átléptük a lélektani egymilliárd forintos határt. Városunk általános iskolája hat település központi intézménye lett, így ezek költségei is nálunk jelennek meg.

A polgármester hozzátette, várhatóan áprilisban adják be a városrehabilitáció megvalósítására a pályázatot. Ennek keretében épületeket újítanak fel, köztereket tesznek rendbe, továbbá jut az oktatás-nevelés fejlesztésére is. A kiírás kétfordulós, a városvezetés bízik abban, hogy megkapják a pénzt. Az összességében 675 millió forintos projekt önrésze húsz százalék. A városra eső rész 135 millió forint. Fülöp Géza szerint a szükséges pénzt hitel felvétele nélkül is elő tudják teremteni.

– Azt tűztük ki magunk elé, hogy az önkormányzati vagyon értékesítéséből befolyó pénzt kizárólag fejlesztésre fordítjuk. Ez a rendszer nem eredményez vagyonvesztést, a vagyontárgyaink tehát átalakulnak, nem éljük fel működtetésre a befolyt pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökés után prostitúció?

Sopron - A határellenőrzés megszűntével egyszerűbben mehetnek át Ausztriába a gyermekvédelmi… Tovább olvasom