Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Elfogadták a kistérség költségvetését

Kistérség - Idén mintegy háromszázmillió forintból gazdálkodhat a Sopron–Fertőd kistérség. A pénzt elsősorban az oktatási normatívák kifizetésére és a szociális feladatok ellátására fordítják.
A soproni városházán tanácskozott a Sopron–Fertőd kistérség negyven településének polgármestere. Elsőként a társulás idei költségvetéséről döntöttek. Eldőlt, hogy idén mintegy háromszázmillió forintból gazdálkodhatnak, ebből első körben 250 millió forintról született döntés, a maradványpénzek felhasználásáról várhatóan áprilisban döntenek. Az összeget a kistérség kötelező feladatainak ellátására, valamint az oktatási intézmények normatívájának kifizetésére fordítják.

Határozat született arról is, hogy átszervezik a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás és a házi gondozás rendszerét. Ezt követően a polgármesterek dr. Bihari Istvántól, a kistérségi iroda vezetőjétől, a magyar–osztrák projektirányító csoport tagjától a Regionet-aktív gazdaságfejlesztési programról kaphattak tájékoztatót. Az akcióterv lehetőséget ad arra, hogy új lendületet kapjon a Sopron–Fertőd kistérség gazdasági fejlődése. A projektet az Európai Unió támogatásával, továbbá osztrák és magyar kormányzati források segítségével valósítják meg. A programban négy magyar és tíz osztrák határ menti kistérség vesz részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódóra lesz Sopronban

Sopron - A hódok életével ismerkedhetnek meg a soproni iskolások ma az OBI áruházban. A négy… Tovább olvasom