Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Elfogadták a fertődi költségvetést

A fertődi képviselő-testület második fordulóban tárgyalta a település idei költségvetését kedden este.

Kocsis Ferenc polgármester az ülést követően elmondta, a képviselők – egy ellenszavazattal – elfogadták a város 2012-es büdzséjét, amelynek fő sarokszáma 1 milliárd 115 millió forint. A polgármester hozzátette: a szoros és ésszerű, takarékos gazdálkodás mellett nagy eredménynek számít, hogy már a 2010-es költségvetésben tervezett 60 millió forint működési hitelfelvételt – amelyet az önkormányzat kedvező likviditásának eredményeképpen eddig még sosem kellett lehívni – az idei büdzsében 33 millió forintra lehetett lefaragni.

Az önkormányzat intézményeiben ezzel együtt létszámleépítést nem terveznek, s a dologi kiadásokat is a várható infláció mértékével tudják emelni. Mindez továbbra is igen szigorú gazdálkodást igényel minden területen. 

Előzmény:

Hat napirendi pont szerepel a fertődi képviselő testület keddi rendkívüli ülésén. Elsőként a város költségvetéséről szavaznak majd. Úgy tudjuk, hétfőn a pénzügyi bizottság ülésén részletesen átnézték az anyagot, így itt nagy vita nem várható.

A következő előterjesztésben a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulással kötendő kölcsönszerződés ügye szerepel. Arról is szavaznak majd, hogy miként oldják meg idén Fertődön a hulladék elszállítását.

Az egyéb döntést igénylő ügyeknél a rendőrségi kinevezés jóváhagyása szerepel. S legvégül az egyebek, kérdések következnek.

A hozzászólási lehetőséget a néhol sértő és személyeskedő hangvétel miatt felfüggesztettük - a szerk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővült a Soproni Tájvédelmi Körzet - Fotók

Hosszú idő után ismét természeti területek kerültek természetvédelmi oltalom alá megyénkben. Tovább olvasom