Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Elfelezett tornaterem a Selmeci utcában

Sopron - A Selmeci utcába tervezett egészségház kényesen érinti a környék iskoláit, hiszen az eredeti elképzelések szerint a diákok sportolására hasznosították volna az ingatlant.
Hegyi Ferenc, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium igazgatója mint képviselő is sokat küzdött azért, hogy a Selmeci utcai ingatlant a város visszakapja az államtól.

– Minden előző önkormányzat tett erőfeszítéseket azért, hogy ez a terület újra városi célokat szolgáljon. Különösen a Gárdonyi-iskola felújítása után vált aktuálissá a kérdés, hiszen akkor az általános iskola elvesztette udvara egy részét. Az ingatlan, mint sportudvar és játszóudvar, elsősorban a gárdonyis gyerekeket szolgálta volna, de lehetőséget nyújtana a mozgásra a környező többi iskola diákjának is. Annak idején mindenki örült, hogy Sopron megkapta a telket, álmomban sem jutott volna eszembe, hogy egyszer majd egész más célra értékesíti az önkormányzat...

A Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakképző Iskolát és igazgatóját, Sterbenz Lászlót kényesebben érinti a döntés. Ők osztoznak ugyanis a gárdonyisokkal a tornatermen. – Napközben függönnyel választjuk el a termet, az egyik felében a középiskolások tornaórája, a másikban az általános iskolások testnevelésórája folyik. Ha tanítási időn kívül bérbe adjuk a termet, elfelezzük a bevételt. Nem éppen ideális megoldás, éppen ezért nekünk az eredeti, sportcélú hasznosítás fontos lett volna. A Selmeci utcai telken a futópálya megvalósult már, kár, hogy nem lesz folytatás – mondja az igazgató.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola a közvetlen szomszédja a Selmeci utcai teleknek. Varga Alfréd igazgató elmondta, igaz, hogy a vendéglátósokkal osztozniuk kell a tornacsarnokukon, de az olyan, hogy bár minden iskolának ilyen lenne. Ezenkívül pedig egy kisebb tornatermük is van, kint kézilabdapálya és a tavaly átadott futópálya. – Ugyanakkor ha két tornacsarnokunk volna, az is tele lenne – teszi hozzá az igazgató, megjegyezve azt is, bolond lenne, ha nem örülne olyan lehetőségnek, ami az iskola gyarapodását eredményezi. Ráadásul a Gárdonyi iskolaotthonos intézmény, a gyerekek szabad levegőn való tartózkodását biztosítaniuk kell, s ha az udvarra egyszerre több osztály megy ki, az bizony kicsinek bizonyul...

Olvasóink írták

 • 16. Népakarat ellenesség 2008. október 07. 14:20
  „T. hozzászólók!
  Az egészségház ügye már régen eldölta soproniakat ismételtena városvezetés férevezette, október 8.-án a szerződéstervezetet jóvá fogják hagyni.”
 • 15. Egy bolond százat csinált, 2008. október 07. 12:33
  „Tagnap csak mérgelődtünk a forúmon, azok tették helyesen akik nem jöttek el a városvezetés jelentéktelen érveivel szemben mérgelődni. Úgyis az lesz amit ők akarnak. De mégegyszer nem
  kerülnek megválasztásra a mély garázs, a nagycenki eredménytelen kútfurás és haszontalan egészsségházzal kapcsolatos szerződés miatt.Szerintük ez volt a demokrácia.
  Márelkészült, meg van írva az előterjesztés a szerződés jováhagyásáról.....”
 • 14. dezsőke 2008. október 06. 17:11
  „13.

  Nem teljesen értelek. Eddig folyamatosan azért harcoltatok, hogy legyen lakossági fórum. Most lesz fórum, most meg ez a baj? Vannak emberek, akiknek sehogyan sem lehet jót tenni! De ez legyen az ő bajuk.

  12. a moderált

  /joco1-azigazi te vagy az? Hát mit írtál kedves barátom, hogy még a nick nevedet is törölték? Lehet, hogy nem hiszed el, de én tényleg hiányoltalak a hozzászólók közül. Remélem, más nick néven azért köztünk maradsz, mert mindig tudsz egy kis vidámságot csepegtetni a szívembe! Gyerünt joco, ne add fel!”
 • 13. Vajon Mgnyerhetjük a csatát? 2008. október 06. 11:20
  „Ott leszünka megbeszélésen október 6.-án, csak az a baj hogy az
  egészségház ügye már régen eldöntött tény. Az egészsügyi bizottság evzetője egy két lábon mozgatható báb, aki úgy fütyűl, ahogy mondják neki. Nincs egy korrekt átgondolt önálló véleménye sem az ügyben.Gusztustalan, hogy mindezek után a mghívja beszélgetésre a város polgárait és kipiálja határidős naplójában, hogy elbeszélgetett az emberekel. Aztán nem változik semmi. Az előszerződés után megkötik a végleges szerződést is az egészségházra. Mire való ez az október 6.-i cirkusz.Vajon megnyerhetjük-e csatát, ha nem akkor többet nem fogunk elmenni szavazni!”
 • 12. a moderált 2008. október 06. 05:58
  „dezsőke 2008.10.05. 18:17 "Viszont hol van /joco1-azigazi? Csak nem elvitték elvonóra? Már lassan hiányoznak az eszement hozzászólásai" kérdésedre a válasz: moderátor a" páros" kérésére "llemoderálta" nick-nevemet. és te és elv-társaid miért nem érvekkel "küzdötök" ellenen, miért csak ilyen hüly(j)eséggel :(elvonóra)?”
 • 11. Csaba Zsuzsanna 2008. október 06. 05:24
  „dezsőke(7)!

  cséva tömören és velősen összefoglalta a lényeget!
  Hogy felvilágosítsalak, nem állok egyik oldalon sem,egy egyszerű soproni polgár vagyok!
  Nem ellenzek mindent,amit a mostani városvezetés csinál(pl.: Kőszegi úti aluljáró), de az egészségházat eszement ötletnek tartom!

  Viszont a Tanú című filmből vett mondataiddal teljesen egyetértek!”
 • 10. Lőrincze 2008. október 05. 22:30
  „9. ateista

  A hülye az LY, nem pedig J. Te szólsz le másokat? Aa tudásod alapján egyértelmű, hogy melyik oldalon állsz. A szellemileg lemaradottak nagy része ott van veled, egy táborban.”
 • 9. ateista 2008. október 05. 22:11
  „Dezsőke Te Úgy vagy hüje ahogy vagy Szerintem Édesanyádat az isten megverte amikor téged megszült.”
 • 8. cséva 2008. október 05. 20:35
  „Nem tudom melyik oldal képviselői fogják megszavazni az egészségházat, bár tippem van.
  Uraim, Önöket mi soproni polgárok juttattuk a képviselői székbe és nem azért, hogy a "választóik nevében " ilyen eszetlen és logikátlan döntéseket hozzanak. Sorolják fel körzeteikből azokat az embereket, akik felkérték Önöket erre a döntésre. Ilyen választó polgár nincs, csak könnyű velünk takarózni. Név szerinti szavazást kérünk a döntéskor!!!!!!!!”
 • 7. dezsőke 2008. október 05. 18:17
  „6.

  Szerintem az szemellenzős, aki nem azt nézi, mi történik, hanem azt, hogy ki csinálja. Ezek éppen ti vagytok, én csak erre próbálok rávilágítani. Például ha az Mszp-s önkormányzat vesz fel hitelt, az ugye jó. Ha az Mszp-s kormány vesz fel rengeteg hitelt, az még jobb. Ha meg a Fideszes önkormányzat vesz fel hitelt, az a világ legszörnyűbb dolga. Tehát azt, hogy ki a szemellenzős, úgy hiszem, sikerül megbeszélni.

  A tanú című filmben pedig azt mondta Pelikánnak a bebörtönzött püspök: Minden politika, fiam!

  Viszont hol van /joco1-azigazi? Csak nem elvitték elvonóra? Már lassan hiányoznak az eszement hozzászólásai.”
 • 6. Csaba Zsuzsanna 2008. október 04. 17:37
  „dezsőke(3)!

  Te tényleg ennyire szemellenzős vagy?
  Minek a sportpálya-egészségház vitába belekeverni a napi politikát?”
 • 5. ggg 2008. október 04. 16:49
  „valóban össze kéne fogni a civileknek (ezért is lenne feleslegesen belekeverni ebbe a politikát 3., 4.) az összefogás sikeréhez azonban azt meg kell szervezni. erre talán a két iskola igazgatója, vagy szülői munkaközössége (van ilyen még?) lenne a legalkalmasabb. végül is az ő tanulóiknak, gyerekeiknek lenne közvetlenül hasznos.”
 • 4. Intel 2008. október 04. 12:45
  „3.

  Amikor az ország hitelből kezdett épülni akkor Orbán volt hatalmon, igaz még mehetnék picit visszább...
  Az ország kiárusítása már akkor megtörtént.
  Gondolom emlékezel mikor felvették a hiteleket majd csődbe mentek és a pénz eltűnt, ekkor Orbán volt hatalmon.
  Most már nem nagyon sok mindent lehet eladni, így ne beszélj marhaságokat, mert sok ember csak röhög rajtad.
  Az ország sorsa nem egy emberen múlik, csak sokan most annak állítják be.
  Picit nézzél be a gazdaság mögé, és akkor rájössz, hogy mi folyik valójában, és Te is csak egy meglopott állampolgár vagy, a múlt hibás rendszer működése végett...”
 • 3. dezsőke 2008. október 04. 12:01
  „2. Intel

  Teljes mértékben igazad van! Aki a gyerekek ellen tesz, az a jövőt bántja. Éppen ezért gyalázatos, amit Gyurcsány Ferenc tesz. Azért, hogy hatalmon maradhasson, eladja a gyermekeink jövőjét! Az adóbevételeket fejlesztés helyett szavazatvásárlásra költi és ezzel lehet legjobban bántani a jövőt. Örülök, hogy egyétértünk!”
 • 2. Intel 2008. október 04. 09:13
  „Zsuzsanna!

  Véleményem szerint ha kell a civilek összefogásával kell megvédeni a területet!
  Oda gép nem teheti be a lábát, mert az a gyerköcöké!
  Aki ellenük tesz, az a jövőt bántja!

  Össze kell fognia a két iskola vezetőjének, munkaközösségnek, civileknek, valamint a zöldeknek is!”
 • 1. Csaba Zsuzsanna 2008. október 04. 04:57
  „Sajnos ezen már kétlem, hogy lehet változtatni!
  A városvezetést nem érdekli a 2049/2006-os kormányrendelet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó példa a közös útépítés a határon át

Ágfalva–Somfalva - Uniós pályázaton közösen nyert „határon átnyúló" útépítésre 570 ezer… Tovább olvasom