Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Életveszélyes a lakóház

Sopronban, a Rákóczi Ferenc utcai építkezésnél részlegesen kidőlt az egyik szomszédos ház pincefala. Egy lakót ki is kellett költöztetni az épületből.

Sopronban, a Rákóczi Ferenc utcai építkezésnél részlegesen kidőlt a szomszédos ház pincefala. Egy lakót ki kellett költöztetni. A sérült házfal megerősítését azonban már megkezdték. Utólag.
– A műszaki irodától kaptuk a jelzést, hogy életveszélyessé nyilvánítják a soproni Rákóczi Ferenc utca 37–39. szám alatti lakóházat – közölte lapunkkal Kelemen Imre, a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezető igazgatója. – Még a jogerőre emelkedés előtt intézkedtünk. Az ott lakóknak egy másik lakást biztosítottunk, a kiköltöztetés tegnap már meg is történt.

– Nagy szerencséje volt az egyik munkatársamnak, amikor ledőlt a pincefal egy része, épp három méterre állt tőle – elevenítette fel a történteket Szita Miklós, a Rákóczi Ferenc utcában lévő borászat vezetője. 

 A szomszédos telken építkezés folyik. A nagy munkagépek a hét elején kezdték elhordani a földet. Aztán tegnapelőtt megtörtént a baj: a boltívek már nem bírták tovább a terhelést, és megnyomták a tűzfalat. Jelentős kár ért bennünket, mert itt egy vendéglátóhelyet terveztünk kialakítani. Arról nem is szólva, hogy jelentős mennyiségű bort tárolunk a helyiségben.

– A felettem lakót épp tegnap költöztették ki, mert veszélyessé vált a ház – teszi hozzá Rétfalvi Csaba, aki az alsó szinten papírboltot üzemeltet. – A raktáram falán centis repedések jelentek meg. Szerintem megsüllyedt a ház.

A kivitelezést végző cég vezetője érdeklődésünkre elmondta, azonnal leállították az építkezést. – A tervezésig visszamenőleg át kell néznünk a dokumentációt – tette hozzá. – Készülnek a statikai vizsgálatok, és az eredmények ismeretében döntünk a folytatásról. Az elhúzódott régészti feltárás miatt kiszáradt a szomszédos ház fala, ezért történhetett meg, hogy darabok váltak le róla. Az épület biztosan nem dől össze, véleményem szerint semmi sem indokolja, hogy életveszélyessé nyilvánítsák.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Locsolják az utakat Sopronban

Napi közel 100 köbméter vízzel hűtik és mentesítik a portól az utakat Sopronban a rekkenő hőség… Tovább olvasom