Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Élettel telhet meg az üres épület

Sopron - Az Ógabona téri műemlékház, az egykori bizományi áruháznak helyet adott épület sorsa megoldódik: előrelépések történtek a hasznosítására.

– A BÁV Zrt. több mint százmillió forintos beruházással eleget tett kötelezettségének, s felújította a soproni Ógabona téri műemléképületet, amelyben a bizományi áruház működött – közölte dr. Szentpétery Kálmán vezérigazgató. – A felső szinteken összesen négy, mintegy száz-száz négyzetméteres lakást alakítottunk ki. Jelenleg a társasházi szerződés előkészítése zajlik, amelynek eredményeképpen minden ingatlanrész – így a lakások és a földszinti egységes tér is – külön-külön tulajdoni lappal fog rendelkezni. Csak ezt követően kezdődhet a lakások hasznosítása.

– A földszinti több mint kétszáz négyzetméteres egységes teret bő egy éve bank bérli – folytatta a vezérigazgató. – Tekintettel arra, hogy ez a pénzintézet nem magyarországi székhellyel működik, az nem tudható, hogy a bankfiók tényleges kialakítása mikor fog elkezdődni. Partnereink úgy fogalmaztak: a központtól engedélyt kaptak a bérlésre, most a belsőépítészeti elképzelések várnak jóváhagyásra.

A szépen felújított műemlékház sorsa hamarosan megoldódik, s élettel telik meg a forgalmas környék eddigi „szellemháza". Ugyanakkor az sem hallgatható el, hogy a tömb külső vakolatán egy gyermektenyérnyi rész már lehullott a Kisvárkerület felőli bejárati ajtó mellett. Mindez jelzi, hogy a nemrég renovált műemléképületen újra elkezdődött a „patinásodás" folyamata...

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs pont a Tűztorony lábánál

Sopron - Elkészült a Tűztorony lába mellé tervezett információs központ és múzeum látványterve. Az… Tovább olvasom