Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Életmentő készülék két soproni középiskolában

Sopron - Életmentő pont létrehozására nyert támogatást két soproni középiskola. A defibrillátor kezelését és az elsősegélynyújtást profi mentőktől tanulják a pedagógusok és a diákok.

A Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium Tóthné Csabay Erika védőnő kezdeményezésére beadta pályázatát az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet és az Egészségügyi Minisztérium programjára és 1.384.000 forint támogatást nyert.

Az iskola vállalta, hogy létrehoz egy életmentő pontot, ehhez beszerzi a szükséges eszközöket, legkevesebb hat tanárt kiképez a félautomata defibrillátor használatára, és a tanfolyamon elsajátított tudást december 31-ig legalább 140 tanulónak tovább is adja. A tanárok profiktól tanulhatnak: a nyolcórás tanfolyamot dr. Erdélyi Miklós soproni mentőorvos és Köcse Tamás szombathelyi mentőtiszt tartja szombaton.

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola portáján szintén defibrillátorral felszerelt életmentő pontot hoztak létre, ők is a stratégiai kutatóintézet és a minisztérium közös pályázatán nyerték a támogatást. Az iskolában öt alkalmazottat, valamint 130 diákot képeznek ki a defibrillátor használatára. A defibrillátor az intézmény nyitvatartási ideje alatt hétköznapokon reggel fél héttől este kilencig szabadon hozzáférhető. Azaz szükség esetén az iskola környékén élőkön is segíteni tudnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hivatalrengetegben elveszik az ember

Már tolókocsiban van és egyre romlik annak a kétgyermekes soproni fiatalembernek az állapota, akinek rokkantsági fokát idén júliusban 40 százalékban állapították meg. A család lehetetlen anyagi helyzetbe került. Tovább olvasom